Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΣΥΣΚΕΨΗ Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. 30/3

 Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Η κυβέρνηση άλλαξε. Η ελπίδα έσβησε, ότι μπορεί να έρθει ένας καλύτερος «διαχειριστής» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης του μεγάλου κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων. 

Καθημερινά οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί έμποροι-βιοτέχνες-επαγγελματίες-αυτοκινητιστές επιβεβαιωνόμαστε ότι τίποτα από αυτά που ψηφίζονται ως νομοσχέδια δεν αποσκοπούν σε ένα καλύτερο αύριο για μας, γιατί τίποτα από τα προηγούμενα που μας έφεραν σε κατάσταση χρεοκοπίας δεν πάρθηκαν πίσω. 

Είναι εδώ και έχει συνέχεια, η αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων χρόνων που μας θεωρεί διαρθρωτικό πρόβλημα.

Είναι εδώ, η φοροληστεία του 26% από το πρώτο ευρώ, το χαράτσι του τέλους επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ (με άλλο όνομα). Χαράτσια που θα κληθούμε και φέτος στη φορολογική μας δήλωση να τα χρεωθούμε, τη στιγμή που οι φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο παραμένουν προκλητικά τεράστιες. 

Είναι εδώ, τα ασφάλιστρα στον ΟΑΕΕ που παραμένουν μεγάλα, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και το 60% των συναδέλφων να είναι ανασφάλιστοι αυτοί και οι οικογένειές τους. Όσο για τα συντάξιμα χρόνια, θα δουλεύουμε με το μπαστούνι στο χέρι. 

Είναι εδώ, πάλι, το κάλεσμα – απειλή να επανεκκινήσουμε την οικονομία μέσω ρυθμίσεων για να πληρωθούν οι δόσεις στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Και αυτή η νέα ρύθμιση χρεών μας αφήνει απέξω, αφού στην ουσία είναι μια συνέχεια των προηγούμενων και τίποτα δεν αλλάζει στην ουσία. 

Είναι εδώ, η μεθόδευση κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας.

Οι προθέσεις και της νέας συγκυβέρνησης είναι ξεκάθαρες. Τα προβλήματα μας, τα αιτήματα μας  για αξιοπρεπή ζωή δεν υπάρχουν στην ατζέντα ούτε αυτής της κυβέρνησης και ούτε στις πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών οργάνων μας στη ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ. 

Το μόνο χρέος που έχουμε, είναι να αγωνιστούμε για εμάς και τις οικογένειές μας. 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα, 
Σε καλούμε τη Δευτέρα 30 Μάρτη 6.30 μ.μ., Εγνατία 6 - 1ος όροφος, να συζητήσουμε για τα προβλήματα που μας οδηγούν στον αφανισμό και στη φτώχεια και να οργανώσουμε την αντίσταση στην βάρβαρη πολιτική τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου