Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής Ε΄ Διαμερίσματος πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9/3 στα γραφεία της Επιτροπής, Μυκηνών 17. Συζητήθηκαν οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, η κατεύθυνση της πάλης του λαϊκού κινήματος και οι πρωτοβουλίες της Λαϊκής Επιτροπής. Συμμετείχαν συνδικαλιστές του ταξικού εργατικού κινήματος, των αυτοαπασχολούμενων, μέλη του Συλλόγου γυναικών, η Επιτροπή Ανέργων, εργαζόμενοι κάτοικοι της περιοχής.

Διαπιστώθηκε πως η κατάσταση για την εργατική – λαϊκή οικογένεια πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, πως ο αντίπαλος και τα προβλήματα παραμένουν παρόντα. Ότι γίνεται νέα προσπάθεια χειραγώγησης της λαϊκής συνείδησης, καλλιέργειας ψεύτικων ελπίδων και αναμονής. Μέσα από ουσιαστική συζήτηση, και με βάση την εμπειρία από την δράση της Λαϊκής Επιτροπής, αναπτύχθηκε προβληματισμός πάνω στα αναγκαία βήματα που πρέπει να κάνει το κίνημα στη μαζικοποίησή του, στη γραμμή πάλης του. 

Αποφασίστηκε:
-Σε συνεργασία με το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων να συμπαρασταθεί έμπρακτα, με εξορμήσεις, περιοδείες, συσκέψεις και ότι άλλο της ζητηθεί, στους υπαλλήλους στα Σούπερ Μάρκετ, που βιώνουν απαράδεκτες συνθήκες εντατικοποίησης, και απολύσεις.
-Συνεργασία με το Σ.Ε.Τ.ΕΠ.Ε. (Σωματείο Εργαζόμενων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων), για τα προβλήματα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία. 
-Παρέμβαση για τις επιπτώσεις των παρατεταμένων εργασιών για το ΜΕΤΡΟ, στους επαγγελματίες της περιοχής. Διοργάνωση σύσκεψης με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων για συντονισμό ενεργειών, σε συνεργασία με το σωματείο ΣΜΑΕΘ.
-Συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Γυναικών για τις 8 Μάρτη, που συνεχίζονται με προβολή της ταινίας «Γυναίκες έτοιμες για όλα» την Παρασκευή 13/3, Μυκηνών 17.
-Τακτική παρουσία της Επιτροπής Ανέργων στον ΟΑΕΔ.
-Ετοιμότητα για περιπτώσεις άμεσης παρέμβασης σε ΔΕΗ, ΟΑΣΘ, κλπ, για διακανονισμούς, ακύρωση προστίμων, επανασυνδέσεις ρεύματος, κοκ.
-Συντονισμό με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τους δασκάλους του 90ου δημοτικού σχολείου για απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας από την περιοχή.
-Πανεξόρμηση ενημέρωσης για την παραχώρηση άδειας ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών στον χώρο δίπλα απ’ το Ποσειδώνιο. Αρνούμαστε την εκχώρηση φιλέτων της πόλης μας σε ιδιώτες. Να αξιοποιηθούν προς όφελος της νεολαίας.
-Συνεχίζονται τα μαθήματα παιδικής χορωδίας και της χορωδίας της Λαϊκής Επιτροπής.
-Προσφορά αλληλεγγύης σε οικογένειες ανέργων, πολύ χαμηλών εισοδημάτων, με ρούχα, σχολικά είδη, τρόφιμα, κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου