Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Πέρασε και η φετινή Τσικνοπέμπτη και, όπως κάθε χρονιά, διοργανώθηκε το παραδοσιακό γλέντι που περιλάμβανε κρέας (πολύ κρέας), κρασί και πολλά άλλα συνοδευτικά φαγώσιμα, φτιαγμένα από διάφορους παρευρισκόμενους.

Η ψησταριά που είχε στηθεί έξω δούλευε πυρετωδώς (εδώ να ευχαριστήσουμε και τους συναγωνιστές που ανέλαβαν το ρόλο του ψήστη) και μας εφοδίασαν με κοτόπουλο, πανσέτες και σουβάκια στα κάρβουνα.

Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Καλή παρέα φυσικά, που υπήρχε και αυτή. Άλλωστε, με ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια προβλήματα με σένα και ενδιαφέρονται να αγωνιστούν ενάντιά τους, πάντα γίνεται ενδιαφέρουσα συζήτηση και πάντα περνάς όμορφα, αφού αισθάνεσαι "δέσιμο" μαζί τους.

Και του χρόνου λοιπόν, αν και πρέπει να τονίσουμε ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες παίρνονται με κάθε ευκαιρία και όχι μόνο την Τσικνοπέμπτη, ενώ υπάρχει και το στέκι της Παρασκευής όπου επικρατεί παρεμφερές κλίμα.

Η στόχευση είναι πολλαπλή: η αντιμετώπιση της αποξένωσης, η γνωριμία με το διπλανό μας, το να έρθουμε πιο κοντά, να συζητήσουμε μέσα σε χαλαρό κλίμα για τη σημερινή κατάσταση, τα προβλήματα που δημιουργούνται και την αντιμετώπισή τους, η προώθηση ενός εναλλακτικού, μη εμπορευματικού τρόπου συναναστροφής και διασκέδασης, ενώ αποτελεί και διέξοδο για τους μη έχοντες την οικονομική άνεση εξόδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου