Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.


Η Πανελλαδική Γραμματεία Επισιτισμού Τουρισμού ΠΑΜΕ καταγγέλλει για μια ακόμη φορά τα φαινόμενα εκφυλισμού και νοθείας σε αρχαιρεσίες κλαδικών σωματείων με ευθύνη του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και με σύμμαχο την ίδια την εργοδοσία. 

Το πρόσφατο παράδειγμα του σωματείου της Κασσάνδρας, όπου έγιναν εκλογές χωρίς να έχει δημοσιοποιηθεί η ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης και των αρχαιρεσιών, είναι χαρακτηριστικό για το πώς εννοούν τη λειτουργία και τη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος, μακριά από τους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους. 

Μέλη της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ που βρέθηκαν στο ξενοδοχείο Sani Resort, ιδιοκτησίας του προέδρου του ΣΕΤΕ, που διεξάγονταν αρχαιρεσίες διαπίστωσαν ότι αυτές γινόταν χωρίς την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου, με δεκάδες σφραγισμένους και μονογραμμένους φάκελους. Το ρόλο μάλιστα του οργανωτή και του ντελάλη ανέλαβαν διευθυντικά στελέχη, που αφού «όρισαν» την εφορευτική επιτροπή (κατ’ ομολογία των ίδιων των εργαζόμενων) ενημέρωναν για το πού γίνονται εκλογές και ποιους πρέπει να ψηφίσουν. 

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δέχτηκαν επίθεση και απειλές  από ανθρώπους της εργοδοσίας, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής ασφάλειας της επιχείρησης, αλλά και από το γνωστό «αιωνόβιο» συνδικαλιστή Λαζαρίδη Μιχάλη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής  της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού. 

Κάτω από τέτοιες συνθήκες και πρακτικές προσπαθούν να αποτρέψουν την προσπάθεια των ταξικών σωματείων για την ανασύνταξη του κινήματος, διατηρώντας νόθες πλειοψηφίες για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων, σε μια εποχή όπου τα κέρδη είναι αμέτρητα και η ζωή των εργαζομένων ένα μαρτύριο. Σε αυτήν την ανάπτυξη αναφέρονται κυβερνήσεις και μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι, που αυξάνει τα κέρδη τους μέρα με τη μέρα και τσακίζει μισθούς και δικαιώματα των εργαζόμενων στο βωμό της δήθεν ανάπτυξης της χώρας. 

Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα να βγάλουν συμπεράσματα από τις ηγεσίες που κάθονται στο σβέρκο τους για να διασφαλίζουν τη συνέχιση του βάρβαρου συστήματος, σε βάρος της ίδιας μας της ζωής. Η δήθεν ανάπτυξή τους θέλει τους εργαζόμενους να μην έρχονται σε επαφή με το συνδικαλιστικό κίνημα (όπως στον όμιλο ξενοδοχείων Aldemar που προσπάθησε να βάλει σαν όρο να μην είναι ενταγμένος σε συνδικαλιστικό φορέα προκειμένου να προσλάβει κάποιον εργαζόμενο). Και ακόμα περισσότερο να μην έχουν καμιά επαφή με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ, για να μένουν με σκυμμένο το κεφάλι και έρμαια των ορέξεων τους για να αβγαταίνουν τα κέρδη τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου