Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 17/6

Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες,
Μετά από πρόταση της ΔΑΣ, το ΔΣ του ΣΕΔΘ προκήρυξε 4ωρη στάση εργασίας, 12:00μμ- 4:00μμ, την Τρίτη 17 Ιούνη, ενάντια στις απολύσεις και τον νόμο 4250/14 («αξιολόγηση»). Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί παράσταση στον δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη μη εφαρμογή του ν. 4250/14 στον δήμο Θεσ/νίκης. Ζητούμε απόφαση δημάρχου που θα δίνει εντολή στους γενικούς διευθυντές και στις υπηρεσίες να μην ξεκινήσουν τη διαδικασία της λεγόμενης «αξιολόγησης» και τον επιμερισμό των ποσοστών στις υπηρεσίες. Επίσης, θα γίνει συναυλία διαμαρτυρίας μπροστά στον χώρο που ο συνάδελφος δημοτικός αστυνόμος Γ. Βαγδάτης πραγματοποιεί απεργία πείνας ενάντια στις απολύσεις. 

Συνάδελφοι, 11 συνάδελφοί μας δημοτικοί αστυνόμοι από τον δήμο Θεσ/νίκης (226 σε όλη την Ελλάδα) απολύονται, όπως και 30 σχολικοί φύλακες του δήμου Θεσ/νίκης (80 σχολικοί φύλακες συνεχίζουν να εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα έχοντας πάνω από το κεφάλι τους την απόλυση). Πολλοί συνάδελφοι δημοτικοί αστυνόμοι αναγκάζονται να ξεσπιτωθούν γιατί, μέσω της «κινητικότητας», μεταφέρονται σε άλλες υπηρεσίες στη Λέσβο, την Κεφαλλονιά και αλλού. Όσοι σχολικοί φύλακες τελικά μεταφερθούν στα νοσοκομεία θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται, αφού θα προσληφθούν ως ΥΕ, από ΔΕ που ήταν. Τα ίδια συμβαίνουν και σε άλλους κλάδους εργαζόμενων στο δημόσιο, καθηγητές, διοικητικοί πανεπιστημίων, υπάλληλοι υπουργείων, καθαρίστριες κ.α. Αυτό είναι το μέλλον για τους εργαζόμενους στους δήμους και το δημόσιο: οι απολύσεις, η «διαθεσιμότητα», η «κινητικότητα», οι νέες μειώσεις μισθών, η πλήρης διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση- ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. 

Οι εκθέσεις του ΔΝΤ και άλλων καπιταλιστικών οργανισμών δίνουν κατεύθυνση για περισσότερες απολύσεις και για σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις. Μελέτη «αξιολόγησης» του υπουργείου εσωτερικών, βγάζει «πλεονάζοντες» 4933 εργαζόμενους στους δήμους- 367 στον δήμο Θεσ/νίκης- τη στιγμή που κάθε μέρα προσλαμβάνονται συμβασιούχοι επειδή υπάρχουν ανάγκες και κενά. Η λεγόμενη «αξιολόγηση», «συγκριτική» ή μη, με ποσοστά ή χωρίς, θα οδηγήσει, με δήθεν «αξιοκρατικά» κριτήρια, σε απολύσεις και σε μειώσεις μισθών όσων εργαζόμενων απομείνουν. 

Η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και οι δήμαρχοί τους θα εφαρμόσουν στο ακέραιο ό,τι συναποφάσισαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μην περιμένουμε τίποτα από νέους «σωτήρες». Μόνο ο αγώνας και η δράση των εργαζόμενων μπορεί να βάλει εμπόδια και να ανατρέψει την αντεργατική πολιτική. Ο κοινός αγώνας των εργαζόμενων του δημόσιου τομέα με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, που πλήττονται βάρβαρα από την απελευθέρωση των απολύσεων, τις μεγάλες μειώσεις μισθών, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Ο κοινός αγώνας με τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και όσους πλήττονται από την πολιτική κυβέρνησης- ΕΕ- καπιταλιστών. Είναι υπόθεση όλου του λαού ο αγώνας για δημοτικές- δημόσιες υπηρεσίες με αποκλειστικά δημόσιο- κοινωνικό χαρακτήρα, για να φύγουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες που θησαυρίζουν από τις δημόσιες υπηρεσίες. 

Δεν χωρά καμιά αδράνεια και ολιγωρία. Η ΔΑΣ καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στη στάση εργασίας και τη συγκέντρωση στις 12:00μμ στο δημαρχείο. Απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε συνδικάτα, σωματεία και φορείς εργαζόμενων της πόλης.
Επαναπρόσληψη των απολυμένων.
Καμιά απόλυση. Μονιμοποίηση συμβασιούχων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Δημοτικές- δημόσιες υπηρεσίες με αποκλειστικά δημόσιο- κοινωνικό χαρακτήρα. Να φύγουν οι ιδιώτες από τις δημόσιες υπηρεσίες.
Κατάργηση του νόμου για τη λεγόμενη «αξιολόγηση». Μπλοκάρουμε την εφαρμογή της «αξιολόγησης». Απέχουμε. Να μην συμμετάσχει κανείς εργαζόμενος σε οποιαδήποτε διαδικασία της «αξιολόγησης». 

Γραμματεία της ΔΑΣ
15/06/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου