Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ 25/6

Σε συλλαλητήριο για την Παιδεία καλούν γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και το ΜΑΣ, την Τετάρτη 25 Ιούνη στις 7:30 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη. Το πλαίσιο πάλης περιλαμβάνει τα εξής αιτήματα:

Να μην εφαρμοστεί ο θεσμός της Τράπεζας Θεμάτων, οι προαγωγικές εξετάσεις να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κάθε σχολείου και των εκπαιδευτικών.
Καμία σύμπτυξη-συγχώνευση σχολείων και τμημάτων. Να παρθούν πίσω όλες οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων.
Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. Μονιμοποίηση όλων συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
15 νήπια - προνήπια ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο Α' και Β' τάξης. 20 μαθητές ανά δάσκαλο και καθηγητή στις υπόλοιπες τάξεις. Εξασφάλιση ασφαλούς δωρεάν μεταφοράς για όλα τα παιδιά.
Χρηματοδότηση ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργική, κτιριακή, υλικοτεχνική υποδομή και εποπτικά μέσα για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, για όλα τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου