Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ.

Με επιτυχία διεξήχθη το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την ημέρα έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη.

Το ραντεβού είχε δωθεί στην πλατεία Αριστοτέλους στις 18:00. Στις 18:30 ξεκίνησαν οι ομιλίες. Μίλησαν: Ο Δημήτρης Βλάχος (μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Πυροσβεστών), ο Βασίλης Αρτεμίου (Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων στα Εμφιαλωμένα Ποτά), ο Ρίζος Μαρούδας (Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση) και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος (μέλος της ΕΕ του ΠΑΜΕ). Δείτε παρακάτω το video με τις ομιλίες:


Η πορεία ξεκίνησε μετά τις 19:00 και κινήθηκε στην παραλιακή φτάνοντας στο Λευκό Πύργο, ανηφόρισε την Εθνικής Αμύνης βγαίνοντας στη βόρεια πύλη της Έκθεσης, στη συμβολή των οδών Αγγελάκη και Εγνατία, όπου αγρότες της Π.Α.ΣΥ. πέταξαν μπροστά στην είσοδο μέρος από τα απούλητα προϊόντα τους, ως διαμαρτυρία. Η πορεία συνεχίστηκε στην Εγνατία, κατηφόρισε τη Δωδεκανήσου και κατέληξε στο λιμάνι στις 21:00.

Και τώρα; Σταματάμε εδώ; Εννοείται πως ΟΧΙ. Η αγωνιστικότητα που επεδείχθη στο συλλαλητήριο πρέπει να εκφραστεί από 'δω και πέρα οργανωμένα και μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, ενάντια σε όσα αντεργατικά μέτρα τολμήσει η εκάστοτε εργοδοσία να εφαρμόσει. Να εκφραστεί σε κάθε γειτονιά με τις Λαϊκές Επιτροπές, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που δεν έχουν τέλος. Ας αποτελέσει αυτό το συλλαλητήριο -που συμπέφτει και με την έναρξη της σεζόν- την αφετηρία για την παραπέρα δυναμική και αδιάκοπη ισχυροποίηση του λαϊκού κινήματος, κάτι το οποίο φυσικά θα συμβεί με τη δική μας προσπάθεια, με την προσωπική συμβολή του καθενός μας.

Δεν αρκεί η συμμετοχή μας σε ένα συλλαλητήριο. Συμμετέχουμε σε ένα συλλαλητήριο, όχι για να γυρίσουμε μετά στο σπίτι μας και να περιμένουμε να δούμε άμεσα αποτελέσματα (αυτό δεν γίνεται), αλλά για να γίνουμε μέρος του κινήματος, το οποίο πρέπει να μαζικοποιείται μέρα με τη μέρα. Με άλλα λόγια από 'δω και στο εξής, η συμμετοχή μας πρέπει να είναι συστηματική, όχι περιστασιακή. Είμαστε εδώ για να μείνουμε και να συνεισφέρουμε, συμβάλλοντας ο καθένας από τη θέση του στη μαζικοποίηση του κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου