Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Α.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και τις απολύσεις!

Δυναμική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 19 Σεπτέμβρη, από εργαζόμενους των Δήμων της Θεσσαλονίκης και κατοίκους του Δ. Θερμαϊκού ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσ/νίκης και της Λαϊκής Επιτροπής Δ. Θερμαϊκού την ώρα που πραγματοποιούνταν η δημοπρασία για το ξεπούλημα της καθαριότητας σε ιδιωτική εταιρία. 

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του Δ. Θερμαϊκού και την αστυνομία για τη στάση τους. Από νωρίς το πρωί, δυνάμεις της αστυνομίας περικύκλωσαν το κτίριο όπου διεξαγόταν ο διαγωνισμός, απαγόρευσαν την είσοδο σε εκπροσώπους του σωματείου που ήθελαν να μιλήσουν με τα μέλη της επιτροπής του διαγωνισμού αλλά και στη δημοτική σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης, δηλώνοντας ότι «ο χώρος είναι περιφρουρούμενος από την αστυνομία». Η προκλητική τους στάση κορυφώθηκε όταν δέκα λεπτά πριν τη λήξη του διαγωνισμού έφεραν τους εργολάβους συνοδεία μεγάλης αστυνομικής δύναμης για να τους βάλουν στο κτίριο. Στις διαμαρτυρίες εργαζομένων και κατοίκων αστυνομικοί και εργολάβοι απάντησαν χτυπώντας και απειλώντας. 

Τη στάση της διοίκησης τους δ. Θερμαϊκού και της αστυνομίας την έχουμε ξαναζήσει και σε άλλους δήμους (Λαγκαδά, Θεσ/νίκης κ.α.). Αποδεικνύει ότι οι διοικήσεις των δήμων που στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ είναι αποφασισμένες να περάσουν με κάθε τρόπο την αντεργατική- αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Πολιτική που θέλει το ξεπούλημα των δημοτικών και δημόσιων υπηρεσιών σε μεγαλοεπιχειρηματίες για να αυξήσουν τα κέρδη τους από τα σίγουρα έσοδα των ανταποδοτικών τελών, χαρατσώνοντας όλο και περισσότερο τον λαό. Γι’ αυτό απαξιώνουν όλα αυτά τα χρόνια τις υπηρεσίες των δήμων τους. Γι’ αυτόν τον λόγο γίνονται οι απολύσεις εργαζομένων στους δήμους και τις δημόσιες υπηρεσίες. 

Καταγγέλλουμε και τη στάση των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ), ΔΑΚΕ, οι οποίες ελέγχουν τα υπόλοιπα σωματεία του νομού, που έλαμψαν δια της απουσίας τους από τη συγκέντρωση. Γνώριζαν για την κινητοποίηση και το κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσ/νίκης. Σε σύσκεψη των σωματείων του νομού που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα καθαρά και ξάστερα δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να παραβρεθούν στην κινητοποίηση γιατί η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας του Δ. Θερμαϊκού είναι μόνο υπόθεση του Συλλόγου του νομού και του- ανύπαρκτου- τοπικού σωματείου που οι ίδιοι έστησαν. Αυτή είναι η περίφημη ενότητά τους!! 

Καλούμε τους εργαζόμενους των δήμων της Θεσ/νίκης να συσπειρωθούν στο σωματείο τους, τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσ/νίκης. Να συστρατευθούν με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Να γυρίσουν την πλάτη σε όσους εφαρμόζουν και βοηθούν να περνάει αυτή η αντεργατική πολιτική.

Όλοι στον αγώνα για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και οι απολύσεις. Όλοι στον αγώνα για να ανατραπεί η αντεργατική πολιτική.

Γραμματεία της ΔΑΣ
19/09/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου