Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Την Τρίτη το βράδυ ψηφίστηκε στη Βουλή ο νόμος για το «Νέο Λύκειο» που υψώνει ακόμα μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς στην παιδεία για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. 

Για τα χιλιάδες αυτά παιδιά η γνώση και η μόρφωση που δικαιούνται γίνονται «απαγορευμένος καρπός» και η μόνη διέξοδος που υπάρχει είναι η ψευτοκατάρτιση και η μαθητεία της τζάμπα εργασίας. Φτηνά ανταλλακτικά δηλαδή στη δούλεψη των καπιταλιστών και καύσιμη ύλη για ν’ αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Αυτό είναι το ευρωπαϊκό σχολείο της καπιταλιστικής αγοράς-ζούγκλας.
Αυτό είναι το πραγματικό περιεχόμενο του νόμου για το «Νέο Λύκειο» και καθήκον του λαού να τον καταργήσει. 

Την Τετάρτη το πρωί, μέρα που ξεκινούσε η καινούρια σχολική χρονιά, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον επικεφαλής της και τον κοινοτικό σύμβουλο του Δ΄ διαμερίσματος ενημέρωσε  τη Διευθύντρια του 20ού Λυκείου Θεσσαλονίκης ότι θα παραστεί στον αγιασμό του σχολείου και θα απευθύνει χαιρετισμό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Ωστόσο η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης Ζερβοπούλου Άλκηστις είχε άλλη γνώμη! 

Αφού ενημερώθηκε από τη Διευθύντρια του 20ού Λυκείου Θεσσαλονίκης έδωσε τηλεφωνική εντολή να απαγορευτεί οποιοσδήποτε χαιρετισμός στον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης προβάλλοντας φτηνές δικαιολογίες του τύπου «έπρεπε να είναι και εκπρόσωποι των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων» ή «η πολιτική πρέπει να μείνει έξω από τα σχολεία». 

Η επιλεκτική, αντιδημοκρατική και γι’ αυτό απαράδεκτη στάση της Διευθύντριας Ζερβοπούλου προσβάλλει το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης και τους χιλιάδες συνδημότες μας που τίμησαν με την ψήφο τους τη Λαϊκή Συσπείρωση. 

Αποκαλύπτει όμως ταυτόχρονα και την προσπάθεια της κυβέρνησης να φιμώσει τη φωνή που  αμφισβητεί την ουσία της πολιτικής της, ξεσκεπάζει τους στόχους της και οργανώνει τον αγώνα για την ανατροπή της, ιδιαίτερα μάλιστα, όταν αυτή η φωνή απευθύνεται στη νεολαία, το μεγάλο θύμα αυτής της πολιτικής. 

Ας το ακούσει καλά η κυβέρνηση και τα όργανά της στη διοίκηση της εκπαίδευσης. Οι απαγορεύσεις τους δε μας πτοούν. Κανείς και ποτέ δε μπόρεσε να σταματήσει τον αγώνα για το δίκιο του λαού. Το ταξικό εργατικό κίνημα μαζί με τη νεολαία θα σαρώσει την πολιτική τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου