Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ; (ΜΕΡΟΣ 3ο)

Το blog μας έχει σκοπό -μεταξύ άλλων- να αναδεικνύει περιπτώσεις όπου μια απεργιακή κινητοποίηση απέδωσε καρπούς, κόντρα σε όσους επιμένουν πως "δεν γίνεται τίποτα" και ότι "δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς".

Άλλη μια νίκη λοιπόν πέτυχε το εργατικό κίνημα μέσω του όπλου της απεργίας. Αυτή τη φορά στη γνωστή γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ, στην Αθήνα, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 28 Δεκέμβρη με αίτημα να δοθούν τα δεδουλευμένα του Οκτώβρη.

Μετά από ολονύχτιο κλείσιμο της πύλης του εργοστασίου, η εργοδοσία κατέβαλλε τα δεδουλευμένα το πρωί το Σαββάτου (χωρίς χρονοτριβές)! 

Συμπέρασμα: Η ύπαρξη ταξικού σωματείου, η οργάνωση των εργαζομένων σ' αυτό και οι αποφασιστικές κινητοποιήσεις μέσω αυτού μπορούν να δώσουν άμεσα αποτελέσματα προς όφελος του εργαζομένου.

Να σημειωθεί πάντως ότι πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα μόνο των εργαζόμενων που είναι γραμμένοι στο σωματείο της ΜΕΒΓΑΛ στην Αθήνα, ενώ στις μονάδες άλλων πόλεων (Θεσσαλονίκη, Μουδανία), δεν πληρώθηκε κανείς, με το σκεπτικό πως αυτοί δεν απαιτούν καταβολή των δεδουλευμένων τους, αφού το σωματείο ΑΞΙΟΣ στο οποίο είναι γραμμένοι οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης και κάποιοι της Αθήνας, δεν ασκεί καμία πίεση. Παρόλα αυτά το σωματείο της ΜΕΒΓΑΛ στην Αθήνα θα συνεχίζει τη μάχη για να πληρωθούν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

Συμπέρασμα 2ο: Χωρίς διεκδίκηση δεν υπάρχει νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου