Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ 20/11

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί από το Π.Α.ΜΕ. και την Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. διαδήλωση ενάντια στην πολιτική του Ισραήλ σχετικά με την επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας (Παλαιστίνη). Το ραντεβού είναι στις 19:00 στο άγαλμα Βενιζέλου. 

Στην ανακοίνωσή του, το Π.Α.ΜΕ. κάλεσε τα συνδικάτα της Ευρώπης να προβούν σε κινητοποιήσεις, ώστε να γνωστοποιήσουν και να καταγγείλουν την πολιτική του Ισραήλ. Επίσης τόνισε:
«Οι στρατιωτικές αυτές επιθέσεις του Ισραήλ υπηρετούν τα σχέδια που έχουν καταστρώσει τα επιτελεία των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και σχετίζονται με την προσπάθεια των ιμπεριαλιστών για επέμβαση σε βάρος της Συρίας και του Ιράν.
Να απαιτήσουμε:
1. Από τις κυβερνήσεις της Ευρώπης να σταματήσουν τις στρατιωτικές συνεργασίες τους με το Ισραήλ.
2. Την άμεση απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων που βρίσκονται στις φυλακές του Ισραήλ. Επιστροφή των προσφύγων. Αμεσος τερματισμός της ισραηλινής κατοχής. Τερματισμός του εποικισμού και αποχώρηση όλων των εποίκων από τα κατεχόμενα εδάφη. Κατεδάφιση του διαχωριστικού τείχους και να σταματήσει ο αποκλεισμός των Παλαιστινίων, στη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.
Είμαστε στο πλευρό της εργατικής τάξης και του λαού της Παλαιστίνης που αγωνίζεται για βιώσιμο και κυρίαρχο κράτος, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Όσο αφορά τα γεγονότα: Εδώ και 6 μέρες συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί της Λωρίδας της Γάζας.
Χωρίς κανένα έλεος, οι επιθέσεις γίνονται σκόπιμα σε πολυσύχναστες περιοχές, ενώ παράλληλα υπάρχουν και πιο στοχευμένα χτυπήματα που αποσκοπούν στην εξάλειψη των πολιτικών εχθρών.
Ο απολογισμός των χτυπημάτων για αυτές τις μέρες είναι: 98 νεκροί και 720 τραυματίες (εκ των οποίων 225 παιδιά). Η Κυριακή αποτέλεσε την πιο βίαιη μέρα: 31 τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους.
Σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονται στην περιοχή, το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό, που έχει λάβει θέση ανοικτά της Λωρίδας της Γάζας, σφυροκόπησε την πόλη της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής.
Το Ισραήλ έχει αποκλείσει τους δρόμους γύρω από τη Γάζα και συγκεντρώνει τεθωρακισμένα, ενώ ταυτόχρονα έχει έτοιμους 75.000 έφεδρους σε περίπτωση που γίνει και χερσαία επίθεση πέρα από τις αεροπορικές και ναυτικές. Να σημειωθεί η υποστήριξη των Η.Π.Α. σε όλα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου