Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ; (ΜΕΡΟΣ 2ο)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η απεργία των εργαζομένων στη ΜΕΒΓΑΛ, στο εργοστάσιο της Αθήνας, οι οποίοι πέτυχαν διακανονισμό για την εξόφληση των δεδουλευμένων (Σεπτέμβρης - Οκτώβρης) που τους χρωστάει η εργοδοσία. «Η εργοδοσία, κάτω από την πίεση της απεργιακής μας κινητοποίησης αναγκάστηκε και έκανε δεκτές τις προτάσεις του σωματείου, δηλαδή, άμεση εξόφληση της μισθοδοσίας του Σεπτέμβρη στις 15/11 και καταβολή του 50% του μισθού του Οκτώβρη στις 29/11», επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Σωματείο της ΜΕΒΓΑΛ στην Αθήνα.
Και σημειώνει: «Εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι η κήρυξη της απεργίας λειτούργησε ως μοχλός πίεσης για να λυθούν τα προβλήματα. Εμείς δεν είμαστε εργοδοτικοί και πάνω απ' όλα βάζουμε το συμφέρον των εργαζομένων. Τις "δύσκολες οικονομικές συνθήκες" δεν τις έχουν δημιουργήσει οι εργάτες και παλεύουμε ώστε να μην πληρώνουμε εμείς την κρίση των βιομηχάνων». Το Σωματείο της ΜΕΒΓΑΛ καλεί όλους τους εργάτες της εταιρείας, πανελλαδικά «από τα γραφεία, τις αποθήκες, τους οδηγούς, τους αντιπροσώπους, να συσπειρωθούν στο σωματείο μας, που δίνει δύσκολους και τίμιους εργατικούς αγώνες».
Το Σωματείο καταγγέλλει επίσης την επίθεση στην οποία προχώρησαν οι συνδικαλιστές από το πανελλαδικό επιχειρησιακό σωματείο της ΜΕΒΓΑΛ «Αξιός» (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ). Οι οποίοι την Παρασκευή, ημέρα έναρξης της απεργίας, με το επιχείρημα ότι ... θέλουν να δουλέψουν «επιτέθηκαν φραστικά και χειροδίκησαν στο χώρο της αποθήκης στον πρόεδρο του σωματείου μας (σ.σ.: των εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ στην Αθήνα) και σε άλλα μέλη που βρίσκονταν στο χώρο δουλειάς. Εμείς περιμέναμε τέτοια επίθεση από την εργοδοσία και όχι από δήθεν συνδικαλιστές. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να τους γυρίσουν την πλάτη».

(Πηγή: Ριζοσπάστης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου