Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ Δ.Ε.Η. 13/11

Στις 9:00 ήταν το ραντεβού μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της Δ.Ε.Η. Θεσσαλονίκης, στην Καλαμαριά. Σιγά-σιγά άρχισαν να μαζεύονται άτομα από τις Λαϊκές Επιτροπές ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Η κινητοποίηση βασίστηκε στο παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
 Προς:
Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. 
Χαλκοκονδύλης 30 Αθήνα
(Ανδριανουπόλεως 24 Καλαμαριάς)

Η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, Τρόικας και Ε.Ε. εντείνεται μετά και την ψήφιση στη βουλή των νέων εξοντωτικών μέτρων και του νέου προϋπολογισμού.
Τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν περιέλθει σε τραγική θέση, γιατί καλούνται να πληρώσουν νέους πολλαπλάσιους φόρους. 
Παράλληλα με όλα αυτά ρα βάρβαρα μέτρα η ανεργία καλμπάζει ξεπερνώντας, με βάση τα στοιχεία της κυβέρνησης, το 25% του ενεργού πληθυσμού και το εξωφρενικό ποσοστό του 60% στους νέους κάτω των 25 ετών. 
Αυτή η κατάσταση κάνει επιτακτική την ανάγκη να παλέψουμε για την επιβίωση κάθε λαϊκής οικογένειας. 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Μείωση του κόστους ηλεκτρικού ρεύματος για την οικιακή κατανάλωση των νοικοκυριών εξαιτίας των δραματικών μειώσεων σε μισθούς - συντάξεις. 
Ελαχιστοποίηση του κόστους ηλεκτρικού ρεύματος σε ειδικές κατηγορίες ατόμων (άνεργοι, άτομα με αναπηρία). 
Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκή οικογένεια τους μήνες του χειμώνα. Ιδιαίτερα σε οικογένειες ανέργων, ατόμων με αναπηρία, σε άτομα που περιμένουν την απόφαση επανεξέτασης για τη σύνταξη αναπηρίας που τους κόπηκε. Σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος, λόγω αδυναμίας πληρωμής του χρέους προς τη Δ.Ε.Η. να γίνεται επανασύνδεση χωρίς χρέωση του συγκεκριμένου τέλους και διακανονισμοί πληρωμής σύμφωνα με την οικονομική δυνατότητα της κάθε οικογένειας. 
Καμία διακοπή ρεύματος σε νοικοκυριό που δεν πληρώνει τις δόσεις του χαρατσιού. 
Διαχωρισμό του χαρατσιού (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) από το λογαριασμό της Δ.Ε.Η. Να μην είναι προαπαιτούμενο η πληρωμή του στα καταστήματα της Δ.Ε.Η. και να γίνεται αποδεκτή η πληρωμή ΜΟΝΟ του λογαριασμού χωρίς το χαράτσι. 
Θεσσαλονίκη 13 Νοεμβρίου 2012

Το στέλεχος της Δ.Ε.Η. με το οποίο μίλησαν οι Λαϊκές Επιτροπές ξεκαθάρισε ότι δεν γίνονται διακοπές ρεύματος λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού. Επίσης δεν υπάρχει πρόβλημα με την πληρωμή μόνο του ρεύματος: αυτή η δουλειά μπορεί να γίνει μέσω τράπεζας, όπου αφήνουμε απ' έξω την τιμή του χαρατσιού και πληρώνουμε αποκλειστικά τον υπόλοιπο λογαριασμό.

 Οι προσπάθειες από τη μεριά των Λαϊκών Επιτροπών θα συνεχιστούν και θα ενταθούν. Αναμένουμε τη μαζικότητα του κοινού για καλύτερα αποτελέσματα. Σε περίπτωση που κάποιος κινδυνεύει να μείνει ή ήδη έμεινε χωρίς ρεύμα λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού, μπορεί να απευθυνθεί στη Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής του. Κανείς μόνος του, κανείς χωρίς ρεύμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου