Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ

Η κινητοποίηση στον ΟΑΣΘ της Πέμπτης 4/10 από την Επιτροπή Ανέργων Ε' Διαμερίσματος σε συνεργασία με άλλες Επιτροπές Ανέργων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία:
Κατά τη διάρκεια αυτής, αντιπροσωπεία ανέβηκε στα γραφεία ζητώντας τη διαγραφή προστίμων που επιβλήθηκαν σε άτομα που δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν εισιτήριο, κάτι το οποίο υλοποιήθηκε. Συνολικά ακυρώθηκαν 27 πρόστιμα. Μπορούμε να θεωρήσουμε αυτό το γεγονός σαν μια μικρή νίκη: 27 συμπολίτες μας ανακουφίστηκαν από την επιβάρυνση του υπέρογκου προστίμου. Παράλληλα επισημάνθηκε ξανά η απαίτηση για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τον ΟΑΣΘ.

Δεν σταματάμε όμως εδώ! Ήδη ο ΟΑΣΘ λαμβάνει τα μέτρα του ώστε να αντιμετωπίσει την "εισιτηριοδιαφυγή". Σε κάποια δρομολόγια ήδη ακολουθούνται νέοι κανόνες επιβίβασης-αποβίβασης (υπάρχει και η σχετική ανακοίνωση στo site του): ο επιβάτης είναι υποχρεωμένος να μπει από την πόρτα του οδηγού και να επιδείξει το εισιτήριό του. Παράλληλα είναι πιθανότατη η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες κατά 25% (τουλάχιστον στην Αθήνα, που από τις αρχές του 2013, το εισιτήριο θα αυξηθεί από 1,40 σε 1,75 ευρώ).

Όπως είναι φανερό, ο ΟΑΣΘ παίρνει τα μέτρα του ώστε να διατηρήσει (και να αυξήσει) την κερδοφορία του. Ο ΟΑΣΘ κάνει τη δουλειά του, εμείς πρέπει να κάνουμε τη δικιά μας, η οποία είναι: συσπείρωση, οργάνωση και μαζική κινητοποίηση. Να αντιτεθούμε στην επερχόμενη αύξηση της τιμής των ήδη πολύ ακριβών εισιτηρίων και φυσικά να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον κύριο στόχο μας: δωρεάν μετακίνηση για κάθε άνεργο.

Η Επιτροπή Ανέργων θα επανέλθει με περισσότερη δράση πάνω στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Το θέμα είναι να κάνει ο κάθε άνεργος (και όχι μόνο) το βήμα και να συμμετέχει και αυτός. Η μαζικότητα μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου