Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012: ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ "ΟΧΙ"

Κινητοποίηση πραγματοποίησε το Π.Α.ΜΕ. στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη. Κάποιοι είπανε πως "αμαυρώνεται" η παρέλαση από τέτοια περιστατικά. Εμείς θα λέγαμε ότι όχι μόνο ΔΕΝ αμαυρώνεται, αλλά εμπλουτίζεται κιόλας. Και αυτό γιατί: συνδέουμε το "όχι", την αντίδραση και αντίσταση του ελληνικού λαού τότε, το 1940, με αυτή που πρέπει να προβάλει ο λαός τώρα, στο 2012. Όχι, σήμερα δεν έχουμε εισβολή ξένων στρατευμάτων, έχουμε όμως καπιταλιστική οικονομική κρίση, μνημόνια, νέα μέτρα που επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο τη ζωή της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού (υπάρχει και μια μικρή μερίδα που ευνοείται απ' αυτά, μην ξεχνιόμαστε). Και είμαστε ακόμα στην αρχή...Κατά συνέπεια: η μαχητικότητα και η αντίσταση που πρέπει να επιδείξει ο λαός σήμερα οφείλουν να είναι ισάξιας έντασης με αυτές που επέδειξε τότε. Συμπερασματικά, ΔΕΝ αμαυρώνεται καθόλου η σημερινή μέρα από τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Αντιθέτως, αυτές συνάδουν απόλυτα με το πνεύμα αντίστασης εκείνης της εποχής, οπότε η σημερινή μέρα θα λέγαμε πως νοηματοδοτείται εκ νέου, εμπλουτίζεται με φρέσκο και επίκαιρο περιεχόμενο.

Για την ιστορία: το μπλοκ του Π.Α.ΜΕ. "εγκαταστάθηκε" απέναντι απ' το Μακεδονία Παλλάς. Με το πέρας της παρέλασης, έγινε απόπειρα να περάσει τα κάγκελα και να πραγματοποιήσει πορεία. Οι αστυνομικές δυνάμεις δημιούργησαν κλοιό για να μπλοκάρουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι κατάφεραν να τον σπάσουν με ένα "ντου". Έγινε ρίψη χημικών (μη εκτεταμένη) που δεν απέτρεψε τους διαδηλωτές απ' το να καταλάβουν το δρόμο. Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Αριστοτέλους. Θετική αντίδραση απέναντι στην πρωτοβουλία του Π.Α.ΜΕ. φάνηκε να παρουσιάζει ένα μέρος του κοινού, την οποία επέδειξε με χειροκρότημα. Στον αντίποδα, υπήρξαν και 4-5 χρυσαυγιτόπουλα που με ναζιστικούς χαιρετισμούς και άναρθρες καυγές δώσανε το show τους.






Ας πούμε ένα νέο "ΟΧΙ" λοιπόν. Όχι στην επιδείνωση της ζωής μας και στις αιτίες που την προκαλούν. Χωρίς, φυσικά, να μένουμε στα λόγια, αλλά να προχωράμε στη δράση, της οποίας επόμενος σταθμός είναι η απεργία που θα προκηρυχτεί την ημέρα κατάθεσης των νέων μέτρων στη βουλή (προσεχώς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου