Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Ανακοινώνοντας την προσωρινή διακοπή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα την περασμένη Κυριακή, ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε για το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσουν μετά την επιστροφή των εκπροσώπων των «θεσμών» στην Ελλάδα, που θα γίνει στις 2 Απρίλη.

Σύμφωνα με τον Γ. Κατρούγκαλο, οι διαπραγματεύσεις θα επαναληφθούν από τις 4 Απρίλη, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί στις 11 του μήνα, οπότε προγραμματίζεται το Euro Working Group, που θα επικυρώσει την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για την πρώτη «αξιολόγηση».

Στις 22 Απρίλη, είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει το Γιούρογκρουπ στην Ολλανδία. Είναι φανερό ότι μέχρι τότε, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να ψηφίσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που θα περιλαμβάνει η συμφωνία, με αιχμή τις νέες ανατροπές σε Ασφαλιστικό και Φορολογικό.

Θυμίζουμε ότι τόσο η Κομισιόν, όσο και το ΔΝΤ διαπιστώνουν πρόοδο σ' αυτά τα δύο ζητήματα, προϊδεάζοντας για συμφωνία με την κυβέρνηση το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη και ψήφιση των αντιλαϊκών μέτρων αμέσως μετά.

Ταυτόχρονα, κυβέρνηση και εργοδοσία αξιοποιούν το Προσφυγικό, για να φοβερίσουν τους εργαζόμενους και να αναστείλουν αγωνιστικές διαθέσεις που εκφράστηκαν το προηγούμενο διάστημα στους χώρους δουλειάς.

Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες που φτάνουν στα σωματεία για παρεμβάσεις της εργοδοσίας, που υποδεικνύει κυνικά στους εργαζόμενους να προσφέρουν «συναίνεση» και να διαφυλάξουν την «κοινωνική συνοχή», επειδή «τα πράγματα είναι δύσκολα» και επειδή «υπάρχουν χειρότερα», δείχνοντας τους χιλιάδες ξεριζωμένους και εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ζητάνε από το λαό να αποδεχτεί να δουλεύει μέχρι τα βαθιά γεράματα και να πάρει μια σύνταξη πείνας (αν ποτέ την πάρει...), στο όνομα του να ανακάμψει η οικονομία, δηλαδή τα κέρδη των καπιταλιστών.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θέλουν να του επιβάλουν να αποδεχτεί τη συμμετοχή της χώρας στα διάφορα ιμπεριαλιστικά σχέδια και παζάρια, να αποδεχτεί το ΝΑΤΟ να σουλατσάρει στο Αιγαίο, αμφισβητώντας κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και να πιστέψει ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει ευθύνη για το δράμα που ζουν τα θύματα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων.

Κεφάλαιο, κυβέρνηση και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί καταρτίζουν το δικό τους χρονοδιάγραμμα, για να ολοκληρώσουν έναν ακόμα κύκλο ανατροπών σε βάρος του λαού. Τα σημεία σύγκλισης, που έχουν δημοσιοποιηθεί ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα, επαληθεύουν ότι έρχονται ακόμα χειρότερα μέτρα σε Ασφαλιστικό και Φορολογικό.

Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιτάξουν το δικό τους χρονοδιάγραμμα, το δικό τους σχέδιο δράσης, που δεν ξεκινάει τώρα, αλλά είναι ανάγκη να κλιμακωθεί, να συσπειρώσει ακόμα περισσότερες δυνάμεις.

Η 48ωρη γενική απεργία που έχει ήδη αποφασιστεί από συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς όταν η κυβέρνηση καταθέσει το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, είναι σταθμός που πρέπει να σφραγίσει τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες αυτής της περιόδου.

Η επιτυχία της χτίζεται τώρα, στην καθημερινή δράση και είναι ευθύνη κάθε συνδικάτου να δουλέψει σχεδιασμένα γι' αυτήν. Σ' αυτήν την κατεύθυνση και μ' αυτό το σκοπό πρέπει να αξιοποιηθούν και τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στην Αττική στις 31 Μάρτη και στη Θεσσαλονίκη στις 29 του ίδιου μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου