Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 22/10

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους, βιοτέχνες, επαγγελματίες, αυτοκινητιστές, στο συλλαλητήριο στις 22 Οκτώβρη, στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 6.30μμ.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Τούτες τις μέρες αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, μια καταιγίδα μέτρων που θα σαρώσουν τη ζωή μας και των παιδιών μας. Όσοι ακόμη έχουμε τη δουλειά μας σήμερα που την κρατάμε με νύχια και με δόντια, μας ετοιμάζουν θέση στους νέους πίνακες της στατιστικής υπηρεσίας των ορίων της φτώχειας και της εξαθλίωσης, μας βάζουν στη σειρά για τα συσσίτια της «ανθρωπιστικής κρίσης». Άνοιξε τα μάτια σου, ενημερώσου για αυτά που έρχονται:

· Νέα αύξηση της προκαταβολής του φόρου στο 100% και του ΦΠΑ στο 23%.
· Επιτάχυνση και διευκόλυνση των κατασχέσεων και πλειστηριασμών, ακόμα και της πρώτης κατοικίας.
· Μείωση του ορίου των ακατάσχετων λογαριασμών στα 1000€.
· Απελευθέρωση των επαγγελμάτων που σημαίνει παράδοση ολόκληρων κλάδων στο κεφάλαιο, που θα οδηγήσει σε νέο εκτοπισμό χιλιάδων συναδέλφων, όπως λέει η πείρα σε κλάδους που ήδη έχει προωθηθεί.
· Ιδιωτικοποιήσεις που προωθούνται και που θα τις πληρώσει ο λαός με νέες απολύσεις, πανάκριβα τιμολόγια και υπηρεσίες, προκειμένου να παραδοθούν στο κεφάλαιο.
· Για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, αύξηση των προβλεπόμενων επιτοκίων και προστίμων καθώς και αποβολή.
· Τσάκισμα των συντάξεων και όλων των παροχών, με την παράλληλη μείωση της κρατικής επιχορήγησης στον ΟΑΕΕ.
· Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια και από το 2021 νέα αναπροσαρμογή ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής.

Την ίδια στιγμή που αποφασίζουν να μας μαυρίσουν τη ζωή μας, έχουν σειρά φοροελαφρύνσεων για το μεγάλο κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους, απαλλαγή των χρεών τους, κρατικό χρήμα στήριξης των κερδών τους με τζάμπα εργαζόμενους χωρίς ασφαλιστικές υποχρεώσεις κ.α.

Κι αν τελικά ενημερωθείς γι αυτά που σου ετοιμάζουν σκέψου κι αναλογίσου...

Πρόκειται για μέτρα σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής, στήριξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Μέτρα που τσακίζουν το λαό για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων του κεφαλαίου, μέτρα που τσακίζουν τη ζωή μας και των παιδιών μας, παιδιά χωρίς μέλλον, που ξενιτεύονται, χωρίς προοπτική για το δικό τους σπιτικό, νέους δίχως αύριο.

Να απαντήσουμε στο νέο σφαγιασμό. Να μη μείνει η επίθεση αναπάντητη! Να βάλουμε τέρμα στον εφιάλτη της εξαθλίωσης!

Το έργο έχει ξαναπαιχτεί. Τα τελευταία χρόνια, με διαφορετικές κυβερνήσεις-συγκυβερνήσεις, διαρκώς ξεφυτρώνει μία ακόμα μεγάλη ή μικρή λίστα προαπαιτούμενων μέτρων. Και εδώ πλέον τίθεται το ερώτημα στον καθένα μας:

Θα παραμείνεις θεατής στο σφαγιασμό σου; Τι περιμένεις; Τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, των εθελοτυφλούντων στην πλειοψηφία τους εμπορικών συλλόγων που διαρκώς βάζουν πλάτη για να περάσουν κάθε φορά τα μέτρα της άρχουσας τάξης που μας αφανίζουν…;

Στον πόλεμο που δεχόμαστε απαντάμε με αντεπίθεση. Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους, Ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του για αυτόν και τα παιδιά του, ήρθε η ώρα ο καθένας να αποτινάξει το βάρος που τον κρατά αμέτοχο τηλεθεατή των εξελίξεων που μας θέλουν να βάζουμε λουκέτο ο ένας μετά τον άλλον και να χάνει τη δουλειά του ο ίδιος, ο συνάδελφος, ο γείτονας.

Πηγή αισιοδοξίας για το αύριο, τα σωματεία και οι επιτροπές αγώνα που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ. Οργανώνουμε τη πάλη μας, διεκδικούμε το δίκιο μας, την ύπαρξή μας, να μην αφήσουμε μια χούφτα πλουτοκράτες να καθορίσουν τη ζωή μας.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ καλεί κάθε αυτοαπασχολούμενο, επαγγελματία, μικρό έμπορα, βιοτέχνη, αυτοκινητιστή, να παλέψουμε μαζί, μαχητικά, μαζικά, δυναμικά για να βάλουμε φρένο στον κατήφορο που μας σπρώχνουν και δεν έχει τέλος.

Αυτό που έχετε απαρνηθείτε το και πάρτε αυτό που σας αρνιούνται (Μ.Μπρεχτ) 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 6.30μμ
 

«Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το κεφάλι απέναντι στον ήλιο. Και ο ήλιος πρέπει να κάψει το μέτωπο και καίγοντάς το να το σφραγίσει με τη σφραγίδα της τιμής. Όποιος περπατάει σκυφτός, χάνει αυτήν την τιμή.»
(Τσε)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου