Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 19/10

ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ:
ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ, στις 7:00μμ,
Οδός ΜΥΚΗΝΩΝ 17 (ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΜΕ ΔΕΛΦΩΝ)

Εργαζόμενε, άνεργε, συνταξιούχε, φοιτητή, αυτοαπασχολούμενε,

Βαρύς χειμώνας εν όψει: στα ήδη οξυμένα μας προβλήματα έρχονται να προστεθούν τα όσα θα φέρει το μνημόνιο 3: Κατακλυσμό στο ασφαλιστικό με οδυνηρές μειώσεις στις συντάξεις και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, χτύπημα στα εργασιακά με πετσόκομμα σε όσα δικαιώματα απομένουν στον εργαζόμενο, μαζικές ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας, κατασχέσεις, επιπλέον φορολογικό ξεζούμισμα για το λαό, σπρώξιμο των αυτοαπασχολούμενων, ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών στην ανεργία και συγκέντρωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στα χέρια των μονοπωλιακών ομίλων…

…και από πάνω κοροϊδεύουν το λαό ότι αυτά γίνονται για το καλό του, θεωρώντας δεδομένη τη συναίνεσή του! Εσύ θα τους αφήσεις να σε έχουν του χεριού τους; Θα εξακολουθήσεις να λειτουργείς σαν θύμα; Για πόσο ακόμα; Ποιο είναι το όριο; 

Όμως πλέον έχεις αποκτήσει εμπειρία. Δοκίμασες κυβερνήσεις κάθε τύπου. Έχεις συνειδητοποιήσει πλέον ότι όποιος αναλαμβάνει κυβέρνηση είναι εναντίον σου. Ότι δεν μπορείς να περιμένεις λύση από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά μόνο από την προσωπική σου δράση σε συνεργασία με τον υπόλοιπο λαό. Τα παραμύθια και οι ψεύτικοι διαχωρισμοί τύπου «αριστερός-δεξιός» και «μνημονιακός-αντιμνημονιακός» δεν μπορούν πλέον να κρύψουν την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι κάθε κυβέρνηση παρά τις όποιες φιλολαϊκές δηλώσεις της, καταλήγει να υλοποιεί μνημόνια και μέτρα ενάντια στο λαό, όχι γιατί της το επιβάλλουν «απ’ έξω», αλλά γιατί η «ανάκαμψη της οικονομίας» απαιτεί εξασφάλιση κερδών για τους επίδοξους επενδυτές και τους νυν μεγαλοεπιχειρηματίες. Τα κέρδη τους όμως περνάνε πάνω από τα συντρίμμια των ζωών μας!

Απαιτείται δράση τώρα! Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για χάσιμο χρόνου. Η αναμονή και η ανοχή προς τη «νέα» κυβέρνηση γυρνάει εις βάρος μας! Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και τα κόμματά του «παίρνουν μέτρα» στο λαό και αυτός πρέπει να πάρει τα μέτρα του.

Δεν πρόκειται να δεχτούμε κανένα μέτρο που να πλήξει παραπάνω την ήδη τσακισμένη μας ζωή! Οργάνωση τώρα για να εμποδίσουμε την εφαρμογή οποιουδήποτε αντιλαϊκού μέτρου. Οργάνωση για να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει. Οργάνωση για να στήσουμε δίκτυο αλληλεγγύης που θα εξασφαλίζει τα απαραίτητα (τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα) σε όσους δε μπορούν να ανταπεξέρθουν. Να αποτρέψουμε κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος και νερού, να διαγράψουμε πρόστιμα του ΟΑΣΘ σε ανέργους, να αντιπαλέψουμε κάθε καθημερινό λαϊκό πρόβλημα που εντοπίζεται!

Μη χάνεις χρόνο! Έλα κι εσύ στη Λαϊκή Επιτροπή της γειτονιάς σου. Έλα στην ανοιχτή συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής, τη Δευτέρα 19 Οκτώβρη, στις 7:00μμ, Μυκηνών 17! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου