Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ 18/6

Μακρά είναι η ιστορία της αντιπαράθεσης των Επιτροπών Ανέργων με τον ΟΑΣΘ. Διαχρονική απαίτηση των Επιτροπών Ανέργων είναι η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τις αστικές συγκοινωνίες.

Σε αυτά τα πλαίσια, μέσω αλλεπάλληλων κινητοποιήσεων εξασφαλίσαμε εδώ και καιρό τη διαγραφή προστίμων σε ανέργους, ενώ εξακολουθώντας την άσκηση πίεσης συστηματικά, διευρύναμε τα κριτήρια για τη διαγραφή προστίμων έτσι ώστε να καλύπτει και άτομα με χαμηλό εισόδημα, φοιτητές με άνεργους γονείς κλπ.

Στην τελευταία κρούση στον ΟΑΣΘ, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουνίου, πληροφορηθήκαμε πως ο οργανισμός άλλαξε πολιτική και συρρίκνωσε τα κριτήρια για διαγραφή προστίμων. Ενημερωθήκαμε λοιπόν, πως πλέον δεκτά για διαγραφή θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο τα πρόστιμα που συνοδεύονται από κάρτα ανεργίας και ότι οι υπόλοιπες περιπτώσεις δε θα ικανοποιούνται.

Δε θα αφήσουμε αναπάντητη αυτήν την τροπή. Καλούμε σε δυνάμωμα της πίεσης προς τον ΟΑΣΘ, ώστε να επανέλθουν τα κριτήρια για διαγραφή προστίμων στην προηγούμενη κατάσταση που είχαμε πετύχει. 

Διεκδικούμε να εξασφαλιστεί η δωρεάν μετακίνηση για κάθε άνεργο για όσο διαρκεί η ανεργία του. Να εκδοθούν κάρτες απεριορίστων διαδρομών, όχι μόνο στους ανέργους, αλλά και σε μαθητές, φοιτητές, σε εργαζόμενους για τις ώρες που μετακινούνται για τη δουλειά τους, όπως επίσης και να εξασφαλιστεί μείωση της τιμής του εισιτηρίου για όλους.

Τι χρειάζεται για να ικανοποιηθούν τα παραπάνω;

Κρατικός φορέας αστικών συγκοινωνιών, που θα λειτουργεί με γνώμονα την κάλυψη της ανάγκης των πολιτών σε γρήγορη, φτηνή και ασφαλή μετακίνηση και ΟΧΙ με γνώμονα το κέρδος των μετόχων. Κάλυψη των εξόδων (μισθοδοσία οδηγών, καύσιμα) από το κράτος. Να φορολογηθεί σκληρά το μεγάλο κεφάλαιο, ώστε να καλυφθούν πλήρως τα έξοδα. Ο ΟΑΣΘ να μην είναι μετοχική επιχείρηση, να μην λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. 

Όλοι στην κινητοποίηση που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ανέργων, την Πέμπτη 18 Ιούνη, στις 10:00 το πρωί, στα γραφεία του ΟΑΣΘ (Παπαναστασίου με Μπότσαρη). 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου