Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Α.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 27/11

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Π.Α.ΜΕ  10:30πμ  ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Συνάδελφε- συναδέλφισσα,
Με τη μαζική συμμετοχή μας η απεργία στις 27 Νοέμβρη να αποτελέσει έναν σημαντικό σταθμό στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, βιομήχανων, εφοπλιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών. Να δοθεί αγωνιστική απάντηση στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής. Όλοι οι εργαζόμενοι, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, χτυπιούνται. 

Στους δήμους και το δημόσιο, με τον λεγόμενο «επανέλεγχο» των συμβάσεων και τη λεγόμενη «αξιολόγηση» εργαζομένων και υπηρεσιών, ετοιμάζουν νέες απολύσεις. Απολύσεις που θα αποψιλώσουν ακόμη περισσότερο τις δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες για να περάσουν πλήρως στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών, με τον λαό να πληρώνει ακόμη μεγαλύτερα χαράτσια και φόρους. Αυτές τις δεσμεύσεις έχουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και όσοι πίνουν νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κοροϊδεύουν και είναι εχθροί των εργαζομένων όσοι υποστηρίζουν ότι οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα διασφαλίζουν νέα κέρδη και συμφέροντα και ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι θα δουν τη ζωή τους να βελτιώνεται. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του τουριστικού κλάδου. Τα τελευταία χρόνια οι μεγαλοξενοδόχοι αποκόμισαν μεγάλα κέρδη αλλά οι μισθοί των εργαζομένων μειώθηκαν και οι εργασιακές σχέσεις επιδεινώθηκαν. 

Ετοιμάζουν νέες μειώσεις μισθών στο δημόσιο με νέο μισθολόγιο. Νέες μειώσεις στις συντάξεις. Θέλουν να κόψουν ακόμη και από αυτές τις ελάχιστες παροχές που έχουν απομείνει για την υγεία. Μην περιμένουμε «νέους σωτήρες». Η προσμονή και η «ελπίδα» ότι αν αλλάξει διαχειριστής στην κυβέρνηση θα καλυτερέψει η ζωή μας μέσα στην Ε.Ε. και το κοινωνικοοικονομικό σύστημα που ζούμε είναι αυταπάτη. Η αδράνεια, η μοιρολατρία, η καθυστέρηση για δράση δημιουργούν νέες υποχωρήσεις, νέες απώλειες. Εδραιώνουν στη συνείδησή μας τη φτώχεια και την εξαθλίωση, σπέρνουν τον φόβο και την υποταγή. 

Το εργατικό- λαϊκό κίνημα δεν μπορεί να κάνει πίσω από το αίτημα για μονομερή διαγραφή του χρέους, για κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων τους και των δανειακών συμβάσεων και αποδέσμευση από την Ε.Ε. Διαφορετικά, θα ζούμε κάτω από διαρκή μνημόνια. Η αποδοχή των δεσμεύσεων και του χρέους σημαίνει ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση. Οι εργαζόμενοι παράγουν τον πλούτο, σ’ αυτούς πρέπει να επιστρέψει. 

Απέναντι στην εντεινόμενη αντεργατική πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε., καπιταλιστών και τον αυταρχισμό και τη βία που χρησιμοποιούν για να την εφαρμόσουν, να αντιτάξουμε τον ενωμένο ταξικό αγώνα μας. 

Ούτε υποταγή – ούτε αυταπάτες
Όλοι στον δρόμο του αγώνα 

Να σταματήσουν οι απολύσεις. Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Σταθερή δουλειά για όλους.
Μισθοί που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Όχι σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Να φύγουν οι επιχειρήσεις από τις δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες. Δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες με αποκλειστικά δημόσιο- κοινωνικό χαρακτήρα.
Μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όσο διαρκεί η ανεργία.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία.
Να σταματήσει η φοροληστεία του λαού.

 Γραμματεία της ΔΑΣ
14/11/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου