Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία χαιρετίζει αγωνιστικά όλους τους συναδέλφους που, παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς των μηχανισμών της διοίκησης Μπουτάρη υπέρ των «εκλεκτών» της, στήριξαν το ψηφοδέλτιο των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ. στις εκλογές του Σ.Ε.Δ.Θ. στις 19 και 20 Μάρτη. Το αποτέλεσμα των εκλογών δυστυχώς δεν αλλάζει τους αρνητικούς συσχετισμούς δύναμης στο σωματείο. Την πλειοψηφία εξακολουθούν να έχουν παρατάξεις και πρόσωπα που όλο το προηγούμενο διάστημα στήριξαν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, την αντεργατική πολιτική διοίκησης Μπουτάρη και κυβέρνησης.

Ψήφισαν: 1555
Άκυρα/ Λευκά: 70
Έλαβαν: 
«Μέτωπο Αλλαγής»: 519 (5 έδρες)
«Ανεξάρτητο»: 430 (4 έδρες)
Δ.Α.Σ.: 301 (3 έδρες)
Α.Ε.Κ.: 158 (1 έδρα)
«Φτάνει Πια»: 60 (---)
«Πολιτικός Χειμώνας»: 17 (---)

Αντιπρόσωποι για Ν/Τ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (Ε.Δ.Ο.Θ.):
«Μέτωπο Αλλαγής»: 12
«Ανεξάρτητο»: 12
Δ.Α.Σ.: 8
Α.Ε.Κ.: 5
«Φτάνει Πια»: 2
«Πολιτικός Χειμώνας»: ---

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες, και με τους νόμους που πρόσφατα ψηφίστηκαν (πχ. «αξιολόγηση» υπηρεσιών και εργαζομένων) και με αυτούς που ετοιμάζονται να ψηφίσουν (πχ. ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, με προίκα στους ιδιώτες τα «ανταποδοτικά τέλη» των δήμων, τα οποία θα εισπράττουν απευθείας από τη ΔΕΗ) κυβέρνηση, ΕΕ, δήμαρχοι επιδιώκουν να τρέξουν με πιο γρήγορους ρυθμούς τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. Μόνο η κινητοποίηση και ο αγώνας των εργαζομένων μπορούν να μπλοκάρουν τα αντεργατικά μέτρα και να ανατρέψουν αυτή την αντεργατική πολιτική. Οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ., παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς στον Σ.Ε.Δ.Θ. θα δώσουν ακόμη πιο δυναμικά τη μάχη μέσα στο Δ.Σ., αλλά κυρίως στους χώρους δουλειάς. Οι παρατάξεις και τα μέλη του Δ.Σ. θα κριθούν από τους συναδέλφους για τη στάση και τις πράξεις τους. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν σε όλες τις διαδικασίες του σωματείου που θα ακολουθήσουν, σε όλες τις κινητοποιήσεις και στην οργάνωσή τους. Να κάνουν πέρα όλους αυτούς που καλλιεργούν τη μοιρολατρία και την υποταγή στην αντεργατική πολιτική Ε.Ε., κυβέρνησης και διοίκησης δήμου.

Νόμος είναι το δίκιο των εργαζομένων.

Γραμματεία ΔΑΣ
22/03/201

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου