Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ 20/3

Την Πέμπτη 20 Μαρτίου, στις 10:00 το πρωί, έχει προγραμματιστεί από την Επιτροπή Ανέργων Ε' Διαμερίσματος κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΣΘ (Μπότσαρη με Παπαναστασίου). Διεκδικούμε δωρεάν μετακίνηση με τις αστικές συγκοινωνίες για ανέργους, μαθητές, φοιτητές και σε αυτά τα πλαίσια σβήσιμο προστίμων που έχουν επιβληθεί στις παραπάνω κοινωνικές ομάδες.

Αρνούμαστε να δεχτούμε το γεγονός πως ζητείται από συμπολίτες μας με μηδενικό εισόδημα η καταβολή χρηματικού αντιτίμου για τη στοιχειώδη μετακίνησή τους εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος, κάτι που θα έπρεπε να αποτελεί κοινωνική παροχή. 

Όπως έχει αναφερθεί και σε παλιότερες ανακοινώσεις, η στάση του ΟΑΣΘ σχετικά με το σβήσιμο προστίμων έχει σκληρύνει. Αφενός μεν, η διεύθυνση κατά τις τελευταίες επισκέψεις μας, κράτησε μια στάση αποφυγής της επαφής της μαζί μας, αφετέρου δε, προβάλει αντιστάσεις για τη διαγραφή προστίμων θέτοντας όρους: την προσκόμιση συγκεκριμένων δικαιολογητικών όπως η κάρτα ανεργίας, αρνούμενη να διαγράψει πρόστιμα φοιτητών. Κατά συνέπεια, απαραίτητη είναι η παρουσία των ανέργων (και όχι μόνο) στην εν λόγω κινητοποίηση, ως μοχλός πίεσης για την εξασφάλιση πως η διαγραφή προστίμων που έχουμε πετύχει θα συνεχιστεί ομαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου