Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ COCA-COLA

Η Λαϊκή Επιτροπή θα βρίσκεται το Σάββατο 1 Μάρτη, στις 11:00 το πρωί στη λαϊκή αγορά της Μαρτίου (γωνία Μαρτίου-Μακεδονίας), μαζί με αντιπροσωπεία των απεργών της Coca-Cola, όπου θα προωθηθεί το παρακάτω κείμενο προς ενημέρωση των συμπολιτών μας και προς υποστήριξη του αγώνα των εργαζομένων της Coca Cola:

Η Λαϊκή Επιτροπή Ε΄ Διαμερίσματος χαιρετίζει τον ανυποχώρητο, ηρωικό, πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της Coca Cola, την απαράμιλλη αντοχή των απεργών μέσα σε συνθήκες άγριας επίθεσης της εργοδοσίας (με δικαστήρια, διώξεις εργαζόμενων, εκβιασμούς κλπ.).

Σε μια εποχή που η εργατική τάξη στην Ελλάδα δοκιμάζεται από τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και τις επιθέσεις του κεφαλαίου, η κερδοφόρα πολυεθνική Coca Cola κλείνει εργοστάσια, συρρικνώνει τμήματα και ταυτόχρονα επιδιώκει να διαλύσει κάθε σημάδι της συνδικαλιστικής οργάνωσης στα εργοστάσιά της. Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, η Coca Cola απέλυσε 320 εργαζομένους και έσπρωξε τις εργαζόμενες οικογένειες στη φτώχεια.

Ο αγώνας αυτός έχει ευρύτερη σημασία. Είναι αγώνας όχι μόνο των εργαζομένων στην Coca Cola, αλλά ολόκληρου του κλάδου, όλης της εργατικής τάξης. Είναι αγώνας ενάντια σε διεθνές μονοπώλιο-σύμβολο του καπιταλισμού και της κοινωνικής εκμετάλλευσης. Διεξάγεται μέσα στο χώρο δουλειάς, στον τόπο όπου γεννιέται η εκμετάλλευση, κόντρα σε κορυφαίο εκπρόσωπο των υπεύθυνων για όλα τα δεινά που μαστίζουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε λαϊκό άνθρωπο να κάνει δική του υπόθεση τον κρίσιμο αυτό αγώνα. Η πολυεθνική έχει στο πλάι της συμμάχους τις κυβερνήσεις, τους επιχειρηματικούς ομίλους, την Ευρωπαϊκή Ένωση και εκείνους που υποστηρίζουν ότι αυτή και ο καπιταλισμός μπορεί να αλλάξει, να γίνει ανθρώπινος.

Η Coca Cola πρέπει να νιώσει στο πετσί της ότι δεν έχει να κάνει μόνο με τους απεργούς. Έχει να κάνει με ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας. Η Coca Cola δεν είναι ανίκητη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου