Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 4/2

Όλοι στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. την Τρίτη 4 Φεβρουραρίου στις 18:30 στο άγαλμα Βενιζέλου.

Αφορμή για το συλλαλητήριο είναι η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η ψήφιση του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη 6/2, μέρα πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν οι Ομοσπονδίες γιατρών και υγειονομικών.

Το νέο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή, οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών Υγείας απέμειναν σήμερα.

Καλούμε σε γενικό ξεσηκωμό! Γυρίστε την πλάτη σε όσους στηρίζουν την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, στις συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, στις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και των "Παρεμβάσεων", που πρωτοστάτησαν να ανακληθεί η ειλημμένη απόφαση για απεργία στο Δημόσιο στις 6 του Φλεβάρη, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ. 

Να ανατραπούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης στην Υγεία. Να μην καταργηθεί, να μη συγχωνευτεί καμία μονάδα Υγείας, κανένα Κέντρο Υγείας (ΚΥ). Οχι στην κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα.

Ανάπτυξη σύγχρονου, αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας με προσανατολισμό στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Πλήρη χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών και κάθε ισοδύναμο μέτρο.

Ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς, πρόσληψη γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφάλειας. Σταθερό 5ήμερο - 6ωρο - 30ωρο. Μία εφημερία τη βδομάδα για τους γιατρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου