Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

«ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ, ΝΑ Σ’ ΑΛΕΙΨΩ ΛΑΔΙ»

Από Δελτίο Τύπου του Δήμου Θεσσαλονίκης στις 16-1-2014 :
«Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί από την Κυριακή 19 μέχρι την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου μια ομάδα περίπου 50 αντιπροσώπων 11 ευρωπαϊκών πόλεων προκειμένου να εκπαιδευτούν πάνω στην ανάπτυξη ρεαλιστικών και στρατηγικών τοπικών σχεδίων δράσης για την ενδυνάμωση της νεανικής επιχειρηματικότητας και απασχόλησης ….. Σε αυτή τη συνάντηση θα παρουσιαστούν και ενδιαφέρουσες τοπικές περιπτώσεις νέων επιχειρηματιών …… Η εν λόγω συνάντηση εργασίας γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος My Generation At Work (Η γενιά μου στην εργασία!)/ URBACT ΙΙ, στο οποίο ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι εταίρος ……» 

Την ώρα που:
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι άνεργοι στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλησιάζουν τα 27 εκατομμύρια και στη χώρα μας το 1,5 εκ,
Το 60% των νέων στη χώρα μας θυσιάζεται στον καπιταλιστικό μινώταυρο της ανεργίας και όσοι νέοι βρίσκουν μια δουλειά αυτή είναι ανασφάλιστη, κακοπληρωμένη και χωρίς εργασιακά δικαιώματα,
Χιλιάδες νέα ζευγάρια δυσκολεύονται να μεγαλώσουν τα παιδιά τους,
Χιλιάδες μικροί έμποροι και αυταπασχολούμενοι συνθλίβονται από τον ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων τους οποίους ευνοεί η κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική,
τούτη την ώρα η διοίκηση Μπουτάρη διαφημίζει το πρόγραμμα της ΕΕ «Η γενιά μου στην εργασία (!)» και το προβάλει μάλιστα ως φάρμακο για την ανεργία!
Δεν είναι παρά πρόκληση και κοροϊδία απέναντι στους χιλιάδες νέους και νέες ανέργους της πόλης μας. Πρόκειται για συνειδητή προσπάθεια χειραγώγησης και παραπλάνησης της νεολαίας ώστε να αποδεχθεί και να ελπίζει στον καπιταλιστικό μονόδρομο της ΕΕ. Αυτόν το μονόδρομο δηλ. που στη φάση της ανάπτυξής του μπουκώνει με αμύθητα κέρδη τους επιχειρηματικούς ομίλους και στην αναπόφευκτη κρίση του –όπως τώρα- ρημάζει τη ζωή των λαϊκών οικογενειών για να σωθούν τα καπιταλιστικά κέρδη.

Ο «ανεξάρτητος» Μπουτάρης ποτέ δεν έκρυψε την ταξική του θέση. Η Διοίκησή του από τότε που εκλέχτηκε είναι σταθερά στο πλευρό των μεγάλων επιχειρηματιών (οι απεργοί της Κόκα Κόλα ακόμα περιμένουν ένα ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα τους από το Δήμο Θεσσαλονίκης).
Η νεολαία δεν έχει τίποτα να περιμένει από τους δημάρχους του κεφαλαίου, από την ΕΕ και τα προγράμματά τους.

Η ανεργία –ό,τι κι αν λένε- είναι σύμφυτη με την καπιταλιστική εκμετάλλευση γι’ αυτό και η εξάλειψή της προϋποθέτει την κατάργηση των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής, την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Εκεί πρέπει να στοχεύει σήμερα ο αγώνας των εργαζομένων και της νεολαίας, παράλληλα με τη διεκδίκηση άμεσων και ουσιαστικών μέτρων για την προστασία των ανέργων.

Πραγματική ελπίδα και διέξοδος σήμερα για τη νεολαία είναι να οργανωθεί στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος και να παλέψει ενάντια στην εξουσία και την πολιτική των μονοπωλίων διεκδικώντας τώρα σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, μέτρα στήριξης των νέων ζευγαριών, δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία, πρόσβαση στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.

Γι’ αυτό και στις επικείμενες ευρωεκλογές και τοπικές εκλογές του Μάη η ψήφος της νεολαίας να εκφραστεί με ταξικό κριτήριο ενάντια σε όλους τους πολιτικούς εκφραστές του ευρωμονόδρομου και τους διαχειριστές του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος είτε δηλώνουν «ανεξάρτητοι» είτε όχι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου