Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

2014: ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΓΩΝΕΣ!

Καλή αγωνιστική χρονιά από τη Λαϊκή Επιτροπή Ε' Διαμερίσματος! Ευχόμαστε στο λαό χρόνια πολλά, καλή δύναμη, κουράγιο, αντοχή και αποφασιστικότητα. Θα χρειαστούν!

Μια δύσκολη χρονιά απλώνεται μπροστά μας. Σίγουρα πολύ δυσκολότερη από την προηγούμενη. Πολλά τα μέτωπα: ο φόβος των κατασχέσεων φουντώνει, χαράτσι 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία (που τελικά καταργήθηκε), ο ΕΟΠΥΥ μας αποχαιρετά σιγά-σιγά, η απειλή της ανεργίας επιμένει, ακραία φορολόγηση, απλήρωτη εργασία, απολύσεις...

Δεν χρειάζεται να εκθέσουμε εδώ όλα τα προβλήματα. Χρειάζεται όμως να τα αντιμετωπίσουμε! Και μάλιστα χωρίς καθυστέρηση. Και το 2014 θα είναι ακριβώς αυτό: μια χρονιά αντιμετώπισης των λαϊκών προβλημάτων από ακόμα μεγαλύτερες λαϊκές μάζες! Μια χρονιά αντεπίθεσης! Η Λαϊκή Επιτροπή θα πρωτοστατήσει σ' αυτό.

Από 'κει και πέρα, ας μην τσιμπάμε στα παραμύθια που ακούγονται από τα ΜΜΕ, όπως εκείνο του πρωθυπουργού: «Τα πολύ δύσκολα πέρασαν». Ναι, τώρα έχουμε μπροστά μας τα ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ, θα λέγαμε εμείς.

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

"Το 2014 ανατέλλει με προοπτικές ανάκαμψης".
Ανάκαμψη για ποιον; Για την οικονομία; Για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων; Και ο λαός πως θα επωφεληθεί όταν τα κέρδη εξασφαλίζονται εκ των πραγμάτων εις βάρος του: με μειώσεις μισθών, ιδιωτικοποιήσεις, κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων προς όφελος των μεγάλων;

"Ακόμα, το 2014 η Ελλάδα θα βγει ξανά στις αγορές, θα αρχίσει να γίνεται μια φυσιολογική χώρα, όπως όλες οι άλλες".
Ναι, μόνο που και "όλες οι άλλες" χώρες έχουνε κρίση και παίρνονται και εκεί αντιλαϊκά μέτρα. Ίσως όχι ακόμα με τόσο ξέφρενους ρυθμούς, αλλά σίγουρα τα χειρότερα τα έχουν δυστυχώς μπροστά τους "όλες οι άλλες" χώρες.

"Και η Οικονομία μας επιτέλους να γίνει ανταγωνιστική."
Ε, ας μας πάτε το μισθό τότε και στα 100 ευρώ! Γιατί να ανεχτούμε ένα οικονομικό σύστημα που βασίζεται στην ανταγωνιστικότητα, αν για χάρη της πρέπει να τσαλαπατηθούν εκατομμύρια κόσμου;

"Αναλογιστείτε πόσο ενισχύει την πατρίδα μας η σταθεροποίηση που πετύχαμε τον τελευταίο χρόνο."
Πόσο την ενισχύει δηλαδή; Προσωπικά δεν αισθανόμαστε καθόλου ενισχυμένοι. Το μόνο που ενισχύθηκε είναι η ανησυχία, η μιζέρια και η απογοήτευση. Βέβαια, όταν ο Σαμαράς λέει "πατρίδα" εννοεί κάτι διαφορετικό: όχι το ΛΑΟ, αλλά την οικονομία της χώρας (που είναι καπιταλιστική), τα κέρδη, την ανταγωνιστικότητα που όμως εξασφαλίζονται εις βάρος του λαού.

"Η δημοκρατία μας άντεξε και αντέχει!"
Αν με τον όρο δημοκρατία εννοούμε το να ψηφίζει κανείς ποιον θέλει για νεκροθάφτη του, ίσως... Κατά τα άλλα, πραγματική δημοκρατία, με την έννοια της λαϊκής εξουσίας όχι μόνο δεν είδαμε, αλλά ξέρουμε κιόλας ότι στα πλαίσια του καπιταλισμού που το κουμάντο στην οικονομία το κάνει μια μικρή μερίδα ανθρώπων που ελέγχει τα μεγάλα μέσα παραγωγής, δεν μπορεί να υπάρξει.

"Αυτό είναι που λέμε το πρωτογενές πλεόνασμα, που κανείς δεν περίμενε να πετύχουμε φέτος. Κι όμως τα καταφέραμε…"
Ναι, το καταφέρανε. Αφού πρώτα έκοψαν μισθούς και συντάξεις, έκαναν απολύσεις, αύξησαν υπέρογκα τη φορολογία, μείωσαν τις παροχές στην υγεία και την παιδεία. Λογικό είναι να το κατάφερναν. Πώς αυτό μας ωφελεί όλους εμάς είναι το θέμα...

"Ενώ η ανάκαμψη που αρχίζει θα βάλει τέλος στην αγωνία. Θα αρχίσει, σιγά-σιγά, να δημιουργεί θέσεις εργασίας και αυξήσεις μισθών. Κι αυτό δεν είναι κάτι αφηρημένο: Ήδη υπογράφηκε προχθές η πρώτη κλαδική σύμβαση, εδώ και τέσσερα χρόνια, που προβλέπει αύξηση αποδοχών. Στα τουριστικά επαγγέλματα!"
Μας κοροϊδεύει για τα καλά ο πρωτυπουργός: η αύξηση για την οποία μιλάει είναι της τάξεως του...1% και θα ισχύσει από το 2015! Να σημειώσουμε ότι στον κλάδο του τουρισμού η προηγούμενη σύμβαση είχε καθορίσει μείωση 15%! Και όλα αυτά τη στιγμή που το 2012 ήταν μια άριστη χρονιά για τον τουρισμό στην Ελλάδα (17,5 εκατομμύρια τουρίστες, 11,5 δισ. έσοδα για τους μεγαλοξενοδόχους).

"Τώρα απλώς αρχίζει να αχνοφαίνεται το φώς στην άκρη του τούνελ. Στο τέλος του 2014 το φώς αυτό θα το βλέπουν όλοι."
Εδώ δε θα σχολιάσουμε. Απλά δείτε την γελοιογραφία:

Κλείνοντας, θα ευχηθούμε ξανά: καλή δύναμη, καλό κουράγιο και καλούς αγώνες! Το 2014 έχει αρχίσει. Ας κάνουμε μια δυνατή αρχή, ας μην αφήνουμε το χρόνο να περνάει, είναι εις βάρος μας. 
Μπορούμε να κάνουμε πολλά, αρκεί να το αποφασίσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου