Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 1/2

Όλοι το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, στις 12:00 στο άγαλμα Βενιζέλου, στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το συντονιστικό των μπλόκων των αγροτών, με την ευκαιρία της έκθεσης «Agrotica».

Εργάτες και αγρότες ενωμένοι! Τα προβλήματά μας έχουν κοινή ρίζα. Είναι η πολιτική που εξυπηρετεί τις μεγάλες επιχειρήσεις, τα μονοπώλια, που επιχειρούν να αυξήσουν τα κέρδη τους τσαλαπατώντας τους πραγματικούς παραγωγούς του πλούτου: τον αγρότη στο χωράφι και τον εργατοϋπάλληλο στην επιχείρηση. Την πολιτική που πάντα εφάρμοζαν οι κυβερνήσεις σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Την ώρα που ακόμα και ένα πιάτο φαΐ είναι πρόβλημα για εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους, απλήρωτους και εργαζόμενους και ενώ η χώρα έχει όλες τις δυνατότητες να εξασφαλίσει επαρκή, ποιοτική και φθηνή σίτιση για το λαό, οι τιμές στο ράφι ανεβαίνουν, ενώ οι τιμές στο χωράφι για τους αγρότες πέφτουν κατακόρυφα λόγω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Μόνοι κερδισμένοι οι ενδιάμεσοι βιομήχανοι και μεγαλέμποροι. Στόχος τους το ξεκλήρισμα των αγροτών, η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια. Εργάτες και αγρότες είναι τα θύματα της επιδρομής φοροληστείας για να πληρωθούν οι τράπεζες, να επιδοτηθούν οι βιομήχανοι. 

Εργάτες και αγρότες έχουν κοινά συμφέροντα:
Να παλέψουν για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που δεν διορθώνεται.
Να παλέψουν να μείνουν στο χωράφι ή τη δουλειά τους, με ένα ανθρώπινο εισόδημα και δικαιώματα στην ασφάλιση, την υγεία, τη παιδεία. Να παλέψουν για τα παιδιά τους, τη νέα γενιά.
Είναι ώρα να συμμαχήσουν. Να επιτεθούν σ’ αυτή τη πολιτική. Να την εμποδίσουν με κοινό αγώνα. Να ανοίξουν μαζί το δρόμο για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα αποδίδει όλο τον πλούτο σ’ αυτούς που τον παράγουν. Είναι η μόνη λύση και επείγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου