Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Άνεργε, Άνεργη,
Ξέρουμε καλά τι σκέφτεσαι και τι βιώνεις. Είμαστε από την ίδια ακριβώς μπάντα. Σκεφτόμαστε όπως και εσύ, ότι δεν πάει άλλο! Σκεφτόμαστε ότι κάτι πρέπει επιτέλους να γίνει! Θεωρούμε περιττό να σου περιγράψουμε τα προβλήματά σου, μιας και ήδη τα γνωρίζεις. Κρίνουμε όμως αναγκαίο να σου πούμε ότι υπάρχει διέξοδος, υπάρχει λύση!

Αυτή δεν είναι η ανακύκλωση της φτώχειας μας με τα 5μηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ ή των Δήμων. Δεν είναι λύση το να μπαινοβγαίνουμε από τη δουλειά στην ανεργία και πάλι τα ίδια, ζώντας μέσα στην ανασφάλεια για το πως θα βγει το μεροκάματο τους επόμενους μήνες. Πρέπει να μπει τέρμα στην απληρωσιά, στα έξοδα που μας πνίγουν, στο άγχος για τη μέρα που ξημερώνει. Αυτή η ζωή δεν μας αξίζει!

Η λύση βρίσκεται στα χέρια μας, γιατί εξαρτάται από μια και μόνη προϋπόθεση. Από τη συλλογική οργάνωση της πάλης μας ενάντια στις αιτίες που γεννούν την ανεργία. Σε αυτή την υπόθεση κανείς δεν είναι μόνος του και κανείς δεν περισσεύει. Όπλο μας η αλληλεγγύη και η οργάνωσή μας. Εμείς έχουμε ήδη κάνει το βήμα. Σε προσκαλούμε να συζητήσουμε, να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε από εδώ και μπρος.

Μην το αφήνεις άλλο. Περίμενες πολύ μήπως και κάτι αλλάξει. Τώρα σκέψου ότι δε σου έμεινε τίποτα για να χάσεις. Μπροστά σου δύο δρόμοι υπάρχουν μόνο για να πάρεις:

*~-Ή αγώνας και επιβίωση ή υποταγή και εξαθλίωση.-~*

Οι Επιτροπές Ανέργων Κεντρικής/Ανατολικής Θεσσαλονίκης σε καλούν να πάρεις ενεργά μέρος στην Πανελλαδική Απεργία στις 6 Νοέμβρη στο πλευρό του ΠΑΜΕ και των εργαζομένων που σε αυτές τις συνθήκες σηκώνουν ψηλά το κεφάλι!

Οργανώσου μέσα από τις Επιτροπές Ανέργων και τις Λαϊκές Επιτροπές της γειτονιάς σου, μέσα από την Επιτροπή Ανέργων του σωματείου σου.

+Σε καλούμε να συμβάλλεις και εσύ στην οργάνωση της πάλης στη γειτονιά μας. Δώσε το παρόν στη συνέλευση που θα κάνουμε την Τρίτη, 22/10 και ώρα 7:00 το απόγευμα στα γραφεία μας, Μυκηνών 17 (Μπότσαρη με Δελφών).

+Έλα στο γλέντι αλληλεγγύης της Επιτροπής Ανέργων Ε' Διαμερίσματος που θα γίνει την Κυριακή 3/11 και ώρα 14:00, Μυκηνών 17.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου