Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 18/10

Όσοι Συνάδελφοι Ελεύθεροι Επαγγελματίες, επιθυμούν να συμβάλλουν για να σταματήσει η δίωξη και η τρομοκρατία του ΟΑΕΕ και να βοηθήσουν την επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας στα στοιχεία τους (Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση Εργασίας, Επάγγελμα, Τηλέφωνο) στο e-mail: epitropieleythepagelharilau@gmail.com , ούτως ώστε να σας ενημερώνουμε σχετικά με τις αποφάσεις και τις κινήσεις που πρόκειται να κάνουμε, όλοι μαζί ενωμένοι, για τα κοινά συμφέροντα του κλάδου μας.

Επίσης καλούμε κάθε Ελεύθερο Επαγγελματία της περιοχής του Ε' Διαμερίσματος, σε σύσκεψη την Παρασκευή 18/10, στις 21:00 στο καφενείο Πλαταιών 35, για να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου και να οριστεί δράση. 

Το 2008 ο ΟΑΕΕ θα έπρεπε να διαθέτει 48,8 δισ. ευρώ αποθεματικά, από τις συσσωρευμένες εισφορές των ασφαλισμένων και είχε μόνο 588 εκ. ευρώ. Ο ΟΑΕΕ, σήμερα παρουσιάζει έλλειμμα 600 εκ. ευρώ. Δυσκολεύεται να καταβάλλει τις συντάξεις. Τι και αν πλήρωσαν, και με το παραπάνω, οι σημερινοί συνταξιούχοι τις εισφορές τους για δεκαετίες.

Χρησιμοποίησαν ακόμα και τα 120 εκατομμύρια που προορίζονταν για τους ανέργους συναδέλφους, για να πληρώσουν τις συντάξεις. Ο ΟΑΕΕ από τον Αύγουστο 2013 άρχισε να αποστέλλει 379.844 εκβιαστικά ειδοποιητήρια, με τα οποία μας ζητεί να αποπληρώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές, να ενταθούμε αμέσως στη ρύθμιση, αλλιώς θα προχωρήσει σε αναγκαστικές εισπράξεις και κατασχέσεις.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση και τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ για την άθλια οικονομική κατάσταση του ασφαλιστικού μας ταμείου, είναι αποκλειστικά ΥΠΕΥΘΥΝΗ η πολιτική τους, που λεηλάτησε και κούρεψε τα αποθεματικά του ταμείου.

Απαιτούμε:
Άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας σε όλους τους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Εμπόρους, Αυτοκινητιστές, ανεξάρτητα αν χρωστάνε στο Ταμείο ή όχι.
Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας όσο διαρκεί η κρίση.
Μακροχρόνια ρύθμιση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα με ΑΓΝΟΗΣΗ των διατάξεων του Μνημονίου.
Να σταματήσει από τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ, κάθε δίωξη και κάθε απειλή δίωξης, σε όσους χρωστάνε στο Ταμείο.
Πάγωμα των χρεών και των προσαυξήσεων των ασφαλισμένων προς το Ταμείο όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
Δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι προς το Ταμείο, χωρίς μείωση της σύνταξης.
Όχι στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Χρηματοδότηση του ταμείου κατά τα 2/3 από το κράτος και κατά το 1/3 από τον ασφαλισμένο.
Απαιτούμε η υγεία να είναι Δημόσια και Δωρεάν, με την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο συγκεκριμένο τομέα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου