Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012


ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

Η φοροεπιδρομή που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εναντίον των εργατικών- λαϊκών οικογενειών δεν έχει προηγούμενο. Καλούμαστε να πληρώσουμε υπέρογκα ποσά σε χαράτσια κάθε είδους. Έμμεσους φόρους και τέλη που αυξάνουν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, τις τιμές των ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του πετρελαίου θέρμανσης. Φόρους ακίνητης περιουσίας- ΕΤΑΚ και ΦΑΠ φετινούς και προηγούμενων χρόνων και φυσικά το τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) μέσω της ΔΕΗ. Φόρο εισοδήματος, με το αφορολόγητο μόλις στα 5000€, με εισφορά αλληλεγγύης και τέλος επιτηδεύματος, με μειωμένες φοροαπαλλαγές και με τεκμήρια διαβίωσης, που ακόμα και άνθρωποι που ζούν κάτω από το όριο της φτώχειας, άνεργοι με μηδενικό εισόδημα και με ένα σπίτι που κληρονόμησαν ή απέκτησαν από τη δουλειά προηγούμενων χρόνων πρέπει να πληρώσουν.



Την ίδια ώρα οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεργολάβοι, οι τραπεζίτες απολαμβάνουν σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές και «διευκολύνσεις».

Αυτούς, άλλωστε, υπηρετεί η συγκεκριμένη φοροληστρική πολιτική. Μέρος και συνέχεια της γενικότερης πολιτικής τόσων χρόνων υπέρ των καπιταλιστών για να διασφαλίζεται η ανάπτυξη και η κερδοφορία τους- και σε περιόδους κρίσης του συστήματός τους- σε βάρος πάντα της ζωής των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων και των οικογενειών τους.

Η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος έληξε τέλος Αυγούστου. Για τους περισσότερους είναι η αρχή ενός μάταιου αγώνα, μήνα τον μήνα, για την εξεύρεση χρημάτων που απλά δεν υπάρχουν, δεν περισσεύουν. Αυτός είναι και ο εμπαιγμός της αποπληρωμής των φόρων σε δόσεις. Πόσοι και για πόσο θα μπορούμε να πληρώνουμε τις δόσεις όταν οι ανάγκες τρέχουν; Όταν μισθοί, συντάξεις και επιδόματα συρρικνώνονται, αυτοαπασχολούμενοι και εργαζόμενοι οδηγούνται κάθε μέρα στην ανεργία, άλλοι μένουν απλήρωτοι για μήνες, υπάρχουν στεγαστικά δάνεια;

Τους επόμενους μήνες χιλιάδες εργατικές- λαϊκές οικογένειες θα βρεθούμε σε αδιέξοδο λόγω αδυναμίας πληρωμής των φόρων και υπό την απειλή κατασχέσεων μισθών, συντάξεων, κατοικίας. Μοναδική διέξοδος είναι η μαζική συμμετοχή στις αποφάσεις και στις μορφές πάλης των σωματείων και των επιτροπών αγώνα στους χώρους δουλειάς, αλλά και των Λαϊκών Επιτροπών στις γειτονιές. Ο συλλογικός αγώνας σε σύγκρουση με όσους παρασιτούν στη ζωή μας. Ο αγώνας με προοπτική.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:


  • Αύξηση του αφορολόγητου ορίου: το ζευγάρι 40.000€ και 5.000€ κάθε παιδί.
  • Απαλλαγή των ανέργων από τη φορολογία.
  • Αναδρομική κατάργηση: της εισφοράς αλληλεγγύης, του ΕΕΤΗΔΕ και του τέλους επιτηδεύματος για εισόδημα μέχρι 40.000 το ζευγάρι και 5.000 για κάθε παιδί.
  • Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος των ΕΒΕ. Κατάργηση περαίωσης και αντικειμενικών κριτηρίων. Αύξηση του ορίου προσωποκράτησης για χρέη στο Δημόσιο, ειδικά για τους άνεργους αυτοαπασχολούμενους.
  • Πάγωμα των χρεών χωρίς προσαυξήσεις για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν και όσο διαρκεί η κρίση.                                                                                         
  • Κατάργηση των έμμεσων φόρων, ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, των φόρων και τελών για Δήμους και ΕΡΤ, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και αγροτικής κίνησης, στα αγροτικά εφόδια, στα είδη διατροφής, στην εκπαίδευση και την υγεία, στα τιμολόγια ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ.
  • Απαγόρευση διά νόμου κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας που καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. ΟΧΙ στις κατασχέσεις λόγω των χρεών που έχουν οι λαϊκές οικογένειες.
  • Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με συντελεστή 45% για το σύνολο των κερδών.
  • Να καταργηθούν τα αφορολόγητα αποθεματικά και οι «αναπτυξιακές» φοροελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο, καθώς και το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου