Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ 2016!

Η Λαϊκή Επιτροπή Ε’ Διαμερίσματος σας εύχεται χρόνια πολλά, καλή και κυρίως αγωνιστική νέα χρονιά. Ας υποσχεθούμε στον εαυτό μας πως φέτος θα δουλέψουμε όλοι για τη μαζικοποίηση και ισχυροποίηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Να βάλουμε τα δυνατά μας, να δώσουμε το 100% του εαυτού μας για το σκοπό αυτό. Να ανεβάσουμε το επίπεδο της αγωνιστικότητας και της αποφασιστικότητάς μας. Να ενισχύσουμε την υπόθεση της λαϊκής αλληλεγγύης – έρχονται δύσκολες μέρες, η αλληλοβοήθεια πρέπει να αποτελεί καθημερινή μέριμνα – ώστε να μην επιτρέψουμε την εξαθλίωση κανενός, αντίθετα να σταθούμε δίπλα του, να τον ενισχύσουμε και να του δώσουμε το χέρι καλώντας τον στον αγώνα!

Η προηγούμενη χρονιά, το 2015, απέδειξε τρανταχτά για άλλη μια φορά πως όσο ο λαός αναθέτει σε κυβερνήσεις τα ζητήματα που τον αφορούν, πως όσο ελπίζει σε λύσεις «από τα πάνω», όσο περιμένει σωτήρες, ενώ ο ίδιος θα απέχει και θα βυθίζεται στην παθητικότητα και την αναμονή, τόσο η κατάσταση θα επιδεινώνεται με πάσα βεβαιότητα.

Το 2016 θα φέρει επιπλέον δυσκολίες για την πλειοψηφία του λαού. Περισσότερες και σκληρότερες οι προκλήσεις που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε, αγκαθωτός και ανηφορικός ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας. Αλλά δε θα κάνουμε πίσω. Έχουμε αποκτήσει πείρα και ξέρουμε ότι η τάση υποχώρησης και η απαισιοδοξία οδηγούν στα χειρότερα.

Πρώτη μεγάλη πρόκληση: οι ανατροπές στο ασφαλιστικό που θα τρέξουν εντός του Γενάρη. Απαντάμε με αγώνες! Άρα πρώτος μεγάλος σταθμός: πανελλαδική-πανεργατική απεργία το επόμενο διάστημα, με τις σχετικές διαδικασίες για την προετοιμασία της να βρίσκονται σε εξέλιξη, με πλήθος σωματείων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων να έχουν αποφασίσει την προκήρυξή της. Θα είμαστε εκεί!

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ 2016!

1 σχόλιο: