Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ 9/2

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) συμπαραστέκεται στον αγώνα των φτωχών αγροτών που βγήκαν στο δρόμο του αγώνα ενάντια στον ολοκληρωτικό αφανισμό τους.
Εκατομμύρια εργαζόμενοι με ανεργία και τσάκισμα μισθών και συντάξεων, εκατοντάδες χιλιάδες φτωχοί αγρότες με το κόστος παραγωγής στα ύψη και τις τιμές των προϊόντων στο χωράφι στον πάτο, περνάνε στην πτώχευση και τον αφανισμό.

Κοινή αιτία των δεινών τους, κοινός αντίπαλος, οι μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις που απαιτούν πάμφτηνους δούλους στις δουλειές και αγρότες ξεριζωμένους από τη γη τους για να τιυς αρπάξουν τη γη, να στήσουν μονοπωλιακές αγροτικές εκμεταλλεύσεις, για εξευτελιστικές τιμές στο χωράφι και ακρίβεια στα ράφια της αγοράς για τους καταναλωτές.

Μοναδικός σκοπός τους: νέα τεράστια κέρδη, ακόμα και μέσα στην κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν, πάνω στις πλάτες εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, των λαϊκών στρωμάτων.
Ευρωπαϊκή Ένωση, οι κυβερνήσεις, όλοι όσοι δοξάζουν ακόμα και τώρα αυτλη τη λυκοσυμμαχία, προετοιμάζουν το έδαφος για ακόμα χειρότερα για όλους:
Νέα χαράτσια και φόρους, χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης, ένταση της λαϊκής φτώχειας.

Ένας δρόμος έμεινε: κοινωνική συμμαχία μάχης και ανατροπής. Εργάτες, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες να ενωθούν μαχητικά σε κοινό αγώνα, σε μέτωπο ανατροπής αυτής της πολιτικής που δεν φτιασιδώνεται παρά μόνο ανατρέπεται.
H χώρα και ο λαός της μπορούν να ζήσουν ανθρώπινα αρκεί να μην του κλέβουν τον ιδρώτα μια χούφτα πλουτοκράτες, με την βοήθεια κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Να αλλάξουν οι συσχετισμοί στα κινήματα εργατών και αγροτών που συμφωνούν στην πολιτική του αφανισμού.
Η συμμαχία αυτή άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά με τον συντονισμό του ΠΑΜΕ των εργατών και της ΠΑΣΥ των αγροτών. Χρειάζεται να δυναμώσει στον τόπο δουλειάς και στο χωράφι.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ "ΑΓΡΟΤΙΚΑ"
ΣΑΒΒΑΤΟ, 9 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΙΣ 12:00, ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου