Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 11/2

Αναβρασμός επικρατεί στην ανώτατη παιδεία και ειδικά στα ΤΕΙ, με την ανακοίνωση από την κυβέρνηση του σχεδίου "Αθηνά", το οποίο προωθεί την συγχώνευση και μετακίνηση σχολών.

Όσο αφορά το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, συγχωνεύεται με το ΤΕΙ Σερρών σε ένα ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. Από την πόλη της Θεσσαλονίκης φεύγουν 10 τμήματα και μετακομίζουν τα 8 στις Σέρρες και τα 2 στη Φλώρινα, ενώ 2 ακόμη καταργούνται. Αυτό σημαίνει ότι οι περίπου 8.000-10.000 φοιτητές, που θα αναγκαστούν να μετακινηθούν σε άλλες πόλεις, θα αντιμετωπίσουν νέα σοβαρά προβλήματα, όσον αφορά τη στέγαση, τη μετακίνηση, αλλά ακόμη και την εργασία τους.

Δυναμική και άμεση υπήρξε η αντίδραση του φοιτητικού κόσμου:
την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε πορεία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης όπου συμμετείχε και το Μ.Α.Σ. (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών).
Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν γενικές συνελεύσεις σε σχολές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. 
την Παρασκευή το Μ.Α.Σ. πραγματοποίησε συγκέντρωση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και πορεία ως το ΕΠΑΛ του Ευκλείδη, με σκοπό να ενημερώσει τους μαθητές για το σχέδιο Αθηνά που τους αφορά άμεσα (ως αυριανούς φοιτητές του ΤΕΙ) και για να τους καλέσει σε συμμετοχή στην πορεία. Η αντίδραση της διεύθυνσης του σχολείου ήταν να καλέσει την αστυνομία, ώστε να αποτρέψει τους μαθητές από το να συμμετέχουν στην κινητοποίηση του Μ.Α.Σ. Παρόλα αυτά, κάποιοι μαθητές αμφισβήτησαν τη στάση της διεύθυνσης και κατέβηκαν. Από 'κει η πορεία κατευθύνθηκε προς το κέντρο και κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Η αντίδραση συνεχίζεται: Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, 13:00 η ώρα, συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους και πραγματοποίση πορείας, με κατάληξη το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου