Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΣΥΣΚΕΨΗ 14/5

ΟΛΟΙ στη σύσκεψη των συνδικάτων, επιτροπών αγώνα, αυτοαπασχολούμενων, σπουδαστών 
τη Δευτέρα 14 ΜΑΗ ώρα 7:00μμ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
«για την προετοιμασία των ταξικών δυνάμεων 
για την απεργία της 30 ΜΑΗ»

Η «κοινή δήλωση» των «κοινωνικών εταίρων» ΓΣΕΕ-ΣΕΒ-ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕ είναι αποκαλυπτική. Περιλαμβάνει όλα τα μέτρα που θέλουν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, για την κερδοφορία τους, για να βρουν νέες αγορές να επενδύσουν.

Στην κοινή τους διακήρυξη ούτε μια αναφορά για την κατάργηση των δεκάδων αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν ψηφιστεί, καμιά αναφορά για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στην ανάκτηση των απωλειών σε δικαιώματα και συντάξεις.

Η γύμνια τους φαίνεται καθημερινά. Η πρωτομαγιά ήταν μια ακόμα απόδειξη. Στήσανε μια συμμαχία που την ονομάσατε «κοινωνική». Νομίζουν ότι μπορούν να ξεγελάσουν τώρα και τους αυτοαπασχολούμενους, τους ΕΒΕ.

Αποπροσανατολισμός, κοροϊδία, υποταγή συμβιβασμός και συναίνεση. Είναι το άγημα που κάθε πρωί και απόγευμα κάνουν έπαρση και υποστολή της σημαίας του ΣΕΒ, με εμβλήματα την κερδοφορία, την ανταγωνιστικότητα.

Καμιά περίπτωση δεν υπάρχει εμείς να καλέσουμε την εργατική τάξη να παλέψει με τέτοια αιτήματα που είναι η γραμμή του ΣΕΒ, των μεγαλοξενοδόχων, των τραπεζιτών.

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι γυναίκες, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, οι επιστήμονες δεν μπορούν να είναι μαζί με αυτούς που τους καταστρέφουν, τα μονοπώλια, τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Καλούμε κάθε Ομοσπονδία, κάθε συνδικάτο, κάθε συνδικαλιστή καλής θέλησης να απαλλαγούν από την επικίνδυνη γραμμή σας, που εξαιτίας της έχουμε υποστεί ήττες. Καμιά κοινωνική συναίνεση, καμιά ανοχή στην βαρβαρότητα της δίκαιης ανάπτυξης

Τις επόμενες μέρες θα οργανώσουμε την πάλη μας μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, με το δικό μας πρόγραμμα δράσης για την μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Πλαίσιο που θα περιέχει την πάλη για τις ΣΣΕ, την ΕΓΣΣΕ, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενάντια στην φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς, την απαίτηση για μαζικούς διορισμούς σε παιδεία και υγεία.

Για να σας γυρίζουν την πλάτη και οι αυτοαπασχολούμενοι όπως έκαναν και οι εργαζόμενοι την Πρωτομαγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου