Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ KLEA

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ KLEA 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Καταγγέλλουμε την παράνομη απόλυση της εργαζόμενης στο κατάστημα KLEA. Η εργοδοσία επικαλείται την μείωση της αεροπορικής κίνησης. O πραγματικός λόγος είναι γιατί η συνάδελφος απήργησε στις 14 Δεκέμβρη.

Η αυθαιρεσία στους χώρους δουλειάς στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σπάει κόκκαλα Η αποφασιστικότητα των εργοδοτών να τσακίσουν κάθε αντίδραση εργαζόμενου φαίνεται με κάθε ευκαιρία. Η εκδικητική απόλυση εργαζόμενης στο κατάστημα KLEA επειδή συμμετείχε στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία είναι μόνο ένα κορυφαίο παράδειγμα.

Έχει προηγηθεί η αλλαγή ωραρίων στη φύλαξη, οι έμμεσες απολύσεις στην φορτοεκφόρτωση. Μέχρι και η επιβολή εισιτηρίου παρκινγκ στους εργαζόμενους.

Η εκτρωματικών όρων σύμβαση ιδιωτικοποίησης του αερολιμένα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στη Fraport, ξεκλήρισε δεκάδες αυτοαπασχολούμενους γύρω από το αεροδρόμιο, τσάκισε και τα ελάχιστα εργατικά δικαιώματα στις εργολαβίες (απλήρωτες υπερωρίες, εξαντλητικά ωράρια χωρίς ρεπό), προβλέπει ακόμη και αποζημιώσεις για την Fraport από τα χρήματα του ελληνικού λαού ακόμη και σε περίπτωση απεργίας.

Η πρεμούρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εξυπηρετήσει την κερδοφορία της Fraport, φέρνει στο προσκήνιο τα απόνερα της ιδιωτικοποίησης με την έλλειψη ασφάλειας και την τρομερή ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού στις πτήσεις, με το τσάκισμα των εργαζομένων, με αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από την αιματηρή φορολογία των λαϊκών στρωμάτων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην συμβιβαστούν με την θεωρία ότι τα σπασμένα της ιδιωτικοποίησης θα τα πληρώσουν αυτοί. Η κυβέρνηση, η Fraport έχει σοβαρές ευθύνες για τις εξελίξεις αυτές.

Δηλώνουμε καθαρά ότι οι εξελίξεις αυτές δεν θα μείνουν αναπάντητες.
Θα μας βρούνε μπροστά τους …

Καλούμε την εργοδοσία να προβεί στην επαναπρόσληψη της κοινά αποδεκτώς άριστης εργαζόμενης. Οι ταξικές δυνάμεις κάνουμε σαφές πως το δικαίωμα των εργαζομένων να οργανώνονται, να διεκδικούν είναι αδιαπραγμάτευτο. Δεν πρόκειται να το παραδώσουμε στα χέρια της εργοδοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου