Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ 24/11

ΟΙ ΝΑΖΙ – ΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ - ΤΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ
Ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος … τσάκισέ τον

Στην Ελλάδα της φτώχειας και των μνημονίων, του ξεπουλήματος, ακόμα μια κυβέρνηση προβάλλει τους φονιάδες των λαών (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ) ως φορείς ειρήνης και δημοκρατίας. Τους καλεί στο Αιγαίο να μας «προσέχουν» από τους πρόσφυγες-μετανάστες, που αυτοί δημιούργησαν με τις πολιτικές τους, βάζουν πλάτη στις επιδιώξεις της Τουρκίας και μπλέκουν τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς τους σχεδιασμούς.

Με μια «δικαιοσύνη» που αφήνει ελεύθερο τον Ρουπακιά και τον Μιχαλολιάκο, ενώ φυλακίζει την Ηριάννα και τον Περικλή, που επιχειρεί να εξισώσει τους επιτιθέμενους Χρυσαυγίτες με τους αγωνιστές για τα δίκαια της εργατιάς (ΕΠΑΛ Λαγκαδά), που αποφαίνεται πως δεν είναι δυσμενής μεταβολή να μένει απλήρωτη για 15 μήνες η εργαζόμενη (Καρυπίδη) και με αποτέλεσμα την αυτοκτονία της. Συνεχίζει τις «λαμπρές» σελίδες όπως η  καταδίκη μόνο για 7 χρόνια του Καλαμπόκα.

Σήμερα έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία να δούμε το γιατί, το πώς, το ποιοι κερδίζουν από τη βάναυση εκμετάλλευση εργαζόμενων, λαών ακόμα και της ανθρωπότητας ολάκερης.

Στην Καπιταλιστική κρίση, η εκμετάλλευση γιγαντώνεται και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί αυξάνονται, οι κυβερνήσεις παραπαίουν και τα κοινοβούλια απαξιώνονται, προβάλλει εντονότερα η αμείλικτη εξουσία των μεγιστάνων του πλούτου, των μονοπωλίων που επιχειρούν να μετακυλήσουν το κόστος της κρίσης στους εργαζόμενους και στα πιο ανίσχυρα κράτη και τελικά γεννούν τα Φασιστικά κόμματα, καθεστώτα και πολέμους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Ναζισμός το ’33 που επιχειρεί (με επίκεντρο τη Γερμανία) να αποκαταστήσει τον Ευρωπαϊκό Καπιταλισμό πού έχει δεχθεί ισχυρά πλήγματα από τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο και την κρίση του ΄29-΄30 με το να επιβάλλει δουλική εργασία. Οι ομοϊδεάτες τους στην χώρα μας παρουσιάζονται ως εθνικιστές αλλά συνεργάστηκαν με τους καταχτητές και σχημάτισαν κυβερνήσεις δοσιλόγων. Οι πολιτικοί τους συνεχιστές με τη Χούντα μας οδηγούν στη Τραγωδία της Κύπρου το ’74. Σήμερα οι Χρυσαυγίτες μας «προστατεύουν» από τους πιο αδύναμους και φτωχούς πρόσφυγες - μετανάστες και όχι από τους δυνάστες μας πλουτοκράτες, τον ιμπεριαλισμό που φέρνει πολέμους και ξεριζωμούς.

Ο λαός μας αντέταξε τότε σθεναρή αντίσταση και με την οργανωμένη δράση του έδιωξε τον καταχτητή. Δεν κατάφερε όμως να απαλλαγεί από τους ντόπιους εκμεταλλευτές, που με την στήριξη Βρετανών-Αμερικάνων οδήγησαν τη χώρα στα Δεκεμβριανά, στον εμφύλιο, στους τόπους μαρτυρίου και εξορίας. Η ιστορία μας δείχνει πως η υποχώρηση, η υπακοή, η υποταγή στον ισχυρό δεν μας γλιτώνει από τα δεινά, απεναντίας μας οδηγεί σε ακόμα χειρότερη θέση.

Μόνη ελπίδα είναι οι αγώνες μας για μια ζωή ανθρώπινη με δικαιώματα στην εργασία-ασφάλιση-παιδεία-υγεία για μια κοινωνία της ειρήνης και της δικαιοσύνης, όπου ο άνθρωπος του μόχθου θα καρπώνεται τους κόπους του και θα 'ναι ελεύθερος.

Εκδήλωση-συζήτηση την Παρασκευή στις 24 Νοεμβρίου 7:00 μμ
στα γραφεία του Συλλόγου, Μυκηνών 17 (στάση Μπότσαρη).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου