Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΥΠΙΔΗ

Κινητοποίηση έξω από το κατάστημα «Discount Markt» στην Ξηροκρήνη και πορεία στους δρόμους της περιοχής, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» συνεχίζοντας τον αγώνα τους για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, έχοντας δίπλα τους συναδέλφους άλλων κλάδων, Λαϊκές Επιτροπές, Γυναικείους Συλλόγους (μέλη της ΟΓΕ) και της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το κατάστημα για περίπου μία ώρα. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης με τις ανακοινώσεις τους από τα μεγάφωνα και με τα συνθήματά τους κατήγγειλαν το παιχνίδι που παίζουν στις πλάτες τους κυβέρνηση και εργοδοσία και καλούσαν το λαό της περιοχής να σταθεί συμπαραστάτης στον αγώνα τους για το δικαίωμα στη δουλειά.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση επιτρέπει στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ να λειτουργήσουν τα πρώην καταστήματα της «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» χωρίς να διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας των απλήρωτων εργαζομένων της. Όπως ακριβώς συνέβη και με την περίπτωση του καταστήματος στην Ξηροκρήνη που από την περασμένη Δευτέρα λειτουργεί από την επιχείρηση «Discount Markt».

Οι εργαζόμενοι απαιτούν να εφαρμοστεί το ΠΔ 178/2002 που προβλέπει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των παλιών εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων.

Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και σε κάθε άλλο κατάστημα που θα επιχειρήσουν να ανοίξουν άλλες αλυσίδες Σ/Μ χωρίς να διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας τους.

Μετά την κινητοποίηση πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στους δρόμους της Ξηροκρήνης ενημερώνοντας το λαό της περιοχής για τα παιχνίδια που παίζουν στις πλάτες των εργαζομένων κυβέρνηση και εργοδότες.

Υπενθυμίζουμε πως την Τρίτη 14 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί στις 7:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκδήλωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του «Καρυπίδη» από το Πανελλαδικό τους Σωματείο και τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου