Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 71 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ την 1η ΡΙΨΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ 9/8

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Με τη συμμετοχή αρκετών μελών και φίλων της ΕΔΥΕΘ και της Επιτροπής Ειρήνης Ανατολικής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 28 Ιούλη νέα εξόρμηση, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της ΕΔΥΕΘ για την ενημέρωση του λαού της περιοχής σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ 8 και 9 Ιούλη στη Βαρσοβία.

Οι αγωνιστές της ειρήνης συγκεντρώθηκαν στην παραλία των Νέων Επιβατών και πορεύτηκαν μέχρι την παραλία της Περαίας, διανύοντας μία απόσταση 2χλμ. περίπου, φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά, αντιπολεμικά και αντιΝΑΤΟικά συνθήματα. Ταυτόχρονα μοίρασαν την ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ στα ελληνικά και μεταφρασμένη στα αγγλικά, στα βουλγαρικά και στα ρουμανικά. Θετική ήταν η ανταπόκριση και έντονο το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων, οι οποίοι έπαιρναν τις ανακοινώσεις και άνοιγαν διάλογο με τα μέλη της ΕΔΥΕΘ για τις αποφάσεις της Συνόδου, για τους τεράστιους κινδύνους για τους λαούς, που απορρέουν από αυτές και για την ανάγκη ο κάθε λαός στον τόπο του και όλοι οι λαοί μαζί να αντιδράσουν, να οργανώσουν και να συντονίσουν την πάλη τους, για να μην περάσουν και ν΄ ανατραπούν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας.

Η ΕΔΥΕΘ συνεχίζει το πρόγραμμα των εκδηλώσεών της με την διοργάνωση συγκέντρωσης αφιερωμένης στα χιλιάδες θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος, που προκάλεσαν οι ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, με την εγκληματική ρίψη των δύο ατομικών βομβών στις 6 και στις 9 Αυγούστου 1945. 

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην Ανακοίνωση, που έχει εκδώσει η ΕΔΥΕΘ:
«71 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, στην πρόσφατη κοινή ανακοίνωση των συμπερασμάτων ΝΑΤΟ και ΕΕ, μαζί με την απόφασή τους για στρατιωτικό τους συντονισμό δηλώνουν την ετοιμότητα τους να χρησιμοποιήσουν ξανά πυρηνικά όπλα! 

71 χρόνια μετά, στη Θεσσαλονίκη στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού, έχει εγκατασταθεί το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο NRDC-GR, στο οποίο προβλέπετε η εγκατάσταση όπλων μαζικής καταστροφής – ΠΥΡΗΝΙΚΑ, ΧΗΜΙΚΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ!»

Και καταλήγει η ανακοίνωση:
«Η ΕΔΥΕΘ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα αθώα θύματα της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, εκδήλωση αντίστασης και αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους, που γεννά. Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016, στις 19:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου».

Θεσσαλονίκη, 29/07/2016
Το Γραφείο Τύπου της ΕΔΥΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου