Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ Ε.Κ.Θ. 6/7

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, την Τετάρτη 6 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης απευθύνουν ταξικά σωματεία της Θεσσαλονίκης. Την ίδια ημέρα στις 10:00 π.μ., εκπρόσωποι των σωματείων θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στο ΕΚΘ.

Τα σωματεία σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Για την ανεργία δεν φταίνε οι άνεργοι! Την ανεργία, όπως και την κρίση τη γεννά το σύστημα όπου όλα λειτουργούν για τα κέρδη των λίγων.

Αξιοποιούν την ανεργία για να σε εκβιάσουν. Για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι πιο φθηνά και περισσότερο και οι άνεργοι να είναι έτοιμοι να παραιτηθούν από κάθε δικαίωμα στη δουλειά, στη ζωή. Για να αποδεχτούμε την εργασιακή ζούγκλα, την απληρωσιά, την 3ήμερη και 4ήμερη δουλειά με κουτσουρεμένα μεροκάματα και δικαιώματα.

Τώρα είναι η ώρα ο κάθε άνεργος-η να οργανωθεί στις επιτροπές ανέργων των σωματείων, των Λαϊκών Επιτροπών. Αυτή η οργάνωση, η πάλη, ο αγώνας απέναντι σε αυτούς που μας καταδικάζουν σε αυτή τη μαύρη ζωή είναι που μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματά μας.

Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση σε όσους σφαγιάζουν καθημερινά τις ζωές μας. Να νιώσουν την ανάσα μας, να αισθανθούν την πίεσή μας. Εργοδοτικές οργανώσεις, υπουργεία, εφορίες, τράπεζες, καταστήματα ΟΑΕΔ και ασφαλιστικών φορέων, να αναστενάξουν από την καθημερινή παρουσία μας. Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση! Πάμε και για να αποσπάσουμε, να κερδίσουμε. Από εμάς εξαρτάται! Να ετοιμαστούμε για μεγάλο αγώνα! Κάνε το βήμα οργανώσου, πάλεψε για το δικαίωμα στη δουλειά.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
* Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
* Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.
* Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.
* Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
* Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.

Δε θα αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας! Δε θα δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι!».

Τα σωματεία που συμμετέχουν και καλούν είναι: Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Θεσσαλονίκης, Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Εργαζομένων και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας ΒΕ και Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κ. Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου