Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ 22/5


ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΗ

11:00 πμ: έναρξη μπροστά στο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού.
13:00 μμ: τερματισμός στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη. 

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης σε μαζική συμμετοχή στην Αντιιμπεριαλιστική - Αντιπολεμική Συγκέντρωση και Πορεία, που οργανώνει την Κυριακή, 22 του Μάη μπροστά στο ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο, πρώην 3ο Σώμα Στρατού.

Για πάνω από 60 χρόνια η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) δίνει με συνέπεια το μαχητικό παρόν στην πρώτη γραμμή του αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού κινήματος της πατρίδας μας και διεθνώς, μέσα από τις γραμμές του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.

Σήμερα, 53 χρόνια μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, Αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ, στις 22 Μάη του 1963 στην πόλη μας από το αστικό κράτος και τους φασιστικούς, παρακρατικούς μηχανισμούς του, συνεχίζουμε πιστά στα βήματά του, για την εκπλήρωση των ιδανικών και του οράματος για το οποίο θυσιάστηκαν αυτός ο ίδιος και χιλιάδες άλλοι αγωνιστές του λαού μας.

Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο που χρησιμοποιείται στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία στην περιοχή και αποθρασύνει την επιθετικότητα του Τουρκικού κράτους. Καθημερινά αποδεικνύεται ότι η ενσωμάτωση της Ελλάδας στη ΝΑΤΟική λυκοσυμμαχία και την Ε.Ε βάζει σε νέες περιπέτειες το λαό μας, πληθαίνουν οι τουρκικές παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και τα θαλάσσια σύνορα, παραβιάζονται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Δίνουμε αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζει την πολιτική των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε μαζί με τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, καταργώντας τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, επιβάλλοντας αβάστακτα φορολογικά βάρη, επεκτείνοντας δραματικά την ανεργία και τη φτώχεια, υπονομεύοντας το μέλλον της νεολαίας των λαϊκών οικογενειών. Καταδικάζουμε την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που διατηρεί τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία στην Ελλάδα, διαθέτει τη Βάση της Σούδας και άλλες στρατιωτικές βάσεις ως ορμητήρια των ιμπεριαλιστικών πολέμων στη Συρία και στη Λιβύη, των εγκληματικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή.

Αντιπαλεύουμε την πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στις επεμβάσεις και τους πολέμους. Στο όνομα της «Γεωστρατηγικής Αναβάθμισης» της χώρας, για λογαριασμό των συμφερόντων των μεγάλων οικονομικών ομίλων, εκθέτουν σε θανάσιμους κινδύνους το λαό μας.

Τα σύννεφα ενός γενικευμένου πολέμου πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο στην περιοχή μας. Οι ιμπεριαλιστές σπέρνουν το θάνατο και τον όλεθρο, την καταστροφή και την προσφυγιά στη Συρία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στην Υεμένη... Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι νεκροί, εκατομμύρια οι ξεριζωμένοι. Οι τρομοκράτες "τζιχαντιστές" - βολικό σήμερα πρόσχημα για τις επεμβάσεις τους - είναι δικό τους δημιούργημα, είναι σύμμαχοί τους, οι ιμπεριαλιστές τους στρατολόγησαν, τους εξόπλισαν και τους εκπαίδευσαν. 

Ο πόλεμος που διεξάγεται χρόνια τώρα στη Συρία, οι απροκάλυπτες επεμβάσεις σ' όλη την περιοχή της Μ. Ανατολής, η αιματηρή σύγκρουση στην Ουκρανία, αποκαλύπτουν την επικίνδυνη όξυνση της αντιπαράθεσης μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ και της καπιταλιστικής Ρωσίας. "Μήλον της έριδος" ο φυσικός πλούτος των λαών, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, οι δρόμοι μεταφοράς του, το μοίρασμα των αγορών. 

Διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις φέρουν βαριές ευθύνες, γιατί εμπλέκουν βαθιά τη χώρα μας στους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει πιστά τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μοναδικό τους μέλημα το καλύτερο πλασάρισμα των μονοπωλιακών ομίλων της χώρας στον ανταγωνισμό τους με τους κεφαλαιοκράτες των άλλων χωρών της περιοχής. 

Καταγγέλλουμε την επικίνδυνη Συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας, τον στρατιωτικό μηχανισμό του FRONTEX, το φακέλωμα της SENGEN, το συνολικό οπλοστάσιο της καταστολής που χρησιμοποιεί η Ε.Ε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά των προσφύγων, υπονομεύοντας τη Συνθήκη της Γενεύης, το δικαίωμα στο Άσυλο, εμποδίζοντας τους να φτάσουν στις χώρες προορισμού. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ο εγκλωβισμός χιλιάδων μεταναστών –προσφύγων στη χώρα μας και οι δραματικές συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα κράτησης, στην Ειδομένη, στο λιμάνι του Πειραιά. 

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, καταδικάζουμε τη φασιστική, εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» και τα άλλα φασιστικά εκτρώματα, ισχυροποιούμε το μέτωπο ενάντια στο Ρατσισμό και την ξενοφοβία. Το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα είναι κι αυτό οδυνηρή συνέπεια του εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννάει κρίσεις, ανταγωνισμούς , πολέμους , και φτώχεια. Οι Έλληνες εργαζόμενοι και οι Πρόσφυγες –Μετανάστες έχουν κοινό αντίπαλο, κοινά συμφέροντα και η δύναμη τους βρίσκεται στην κοινή πάλη. Διεκδικούμε: άμεσα μέτρα ανακούφισης των προσφύγων, ανθρώπινα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας τους, ασφαλή μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους. 

Η ΕΕΔΥΕ εντείνει την αντιϊμπεριαλιστική – φιλειρηνική της δράση, έχει τη δική της συμβολή στην πάλη για την αντίσταση του λαού, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής, παλεύει δίπλα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για τα εργατικά–λαϊκά συμφέροντα. Η πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και την εξάλειψη των αιτιών που τους προκαλούν συνδέεται με την πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά, για τα εργατικά , λαϊκά δικαιώματα, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης. Ο λαός μας, οι νέες και οι νέοι χρειάζεται να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς, για έξοδο τώρα από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Για να μη γίνουν τα παιδιά του λαού μας "κρέας για τα κανόνια" των ιμπεριαλιστών. 

Ο λαός μας, όλοι οι λαοί της περιοχής να μην μπουν κάτω από τις πολεμοκάπηλες σημαίες των αστών. Να υψώσουν τις δικές τους σημαίες της κοινωνικής απελευθέρωσης και της δίκαιης ειρήνης. Απαιτείται η συμμετοχή όλων μας, ο συντονισμός της πάλης με το ταξικό εργατικό εργατικό κίνημα! 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
 ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ!
 • ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΕ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ!
 • Κατάργηση της Συνθήκης του Δουβλίνου και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της Ε.Ε!
 • ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ 
ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΕΙ

ΝΕΟΙ-ΝΕΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ:
22 Μάη στις 11:00 αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική συγκέντρωση στο 3ο Σώμα Στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου