Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Πλημμύρισε με κόσμο η πλατεία στο άγαλμα Βενιζέλου το πρωί της Πρωτομαγιάς. Κατά πάσα πιθανότητα είχαμε να κάνουμε με την πολυπληθέστερη πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Βασίλης Αρτεμίου, πρόεδρος της ΠΟΕΕΠ, ο οποίος σημείωσε ότι «οι ταξικοί αγώνες του χτες μας οδηγούν στους ταξικούς αγώνες του σήμερα», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στον πολύμηνο απεργιακό αγώνα των εργατών της COCA COLA στη Θεσσαλονίκη.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις επιπτώσεις από την πολιτική που ακολουθείται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Όχι άλλος χρόνος χαμένος, καμιά αναμονή, κανένας εφησυχασμός, καμία αυταπάτη. Οργάνωση του αγώνα στα ταξικά σωματεία, στο ΠΑΜΕ, στις Λαϊκές Επιτροπές, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, κεφαλαίου».

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους, όπου στην κεφαλή της εργάτες και νεολαίοι κρατούσαν στεφάνια. Το κεντρικό πανό ανέγραφε: «Δυο δρόμοι υπάρχουν: Υποταγή και Εξαθλίωση ή Αγώνας και Επιβίωση», ενώ τα συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα, όπως «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

Ως κλείσιμο της κινητοποίησης, έγιναν καταθέσεις στεφανιών προς τιμήν των νεκρών ηρώων της εργατικής τάξης στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου, όπου εκτυλίχτηκαν τα συγκλονιστικά γεγονότα το 1936 (θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες σχετική ανάρτηση για τα ιστορικά αυτά γεγονότα).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου