Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 28/3

Η ‘ΑΝΑΠΤΥΞΗ’ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ

Όλοι στη συγκέντρωση 
την Τέταρτη 28 Μάρτη στις 6:00 μ.μ.
 Στην Πλατεία Δημοκρατίας (Βαρδάρης)

Η κυβέρνηση οργανώνει ακόμα μία αναπτυξιακή φιέστα αυτή τη φορά στην Κεντρική Μακεδονία στις 26,27, 28/3.

Για μια ακόμη φορά θα περισσέψουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και τα σχέδια της ανάπτυξης που δήθεν μας αφορά όλους.

Ο πρωθυπουργός και οι παρατρεχάμενοι του, έρχονται στην περιοχή μας μετά την ψήφιση πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της 3ης “αξιολόγησης”, που παράλληλα βάζει στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία. Ταυτόχρονα αυτή την περίοδο συζητάνε τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης που περιλαμβάνουν άλλα 88 αντιλαϊκά μέτρα.

Έρχονται σε μια περίοδο που η περιοχή μυρίζει μπαρούτι : με την συνέχιση του πολέμου στη Συρία, την πρεμούρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να εντάξει χώρες στη λυκοφωλιά τους, την επιθετικότητα τη Τουρκίας που αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Είναι ο πρωθυπουργός σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ που μετά την επίσκεψη στις ΗΠΑ, προωθεί ένα –ένα τα βρώμικα σχέδια τους στην περιοχή.

Κανείς εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος, νέος και νέα, να μην ξεγελαστεί.
Όλοι έχουμε πείρα πως πληρώσαμε τα προηγούμενα χρόνια την κρίση τους, τώρα μας καλούν να πληρώσουμε και την ανάπτυξή τους.

Με τους χιλιάδες εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι για μήνες σε εργοστάσια (ιματισμός, express service), στην ιδιωτική υγεία (Euromedica) κ.α.

Την έζησαν – μέχρι τέλους – οι δεκάδες νεκροί το περασμένο καλοκαίρι στα εργοδοτικά κάτεργα και εξακολουθούν να τη ζουν χωρίς επίδομα οι χιλιάδες άνεργοι στην περιοχή μας, οι συνταξιούχοι που κάθε μέρα είναι στον αυτόματο κόφτη.

Την βιώνουν στο πετσί τους οι εργαζόμενοι στο εμπόριο που πλέον δεν έχουν δικαίωμα για ξεκούραση ούτε τις Κυριακές, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό που δεν τους επιτρέπεται ούτε μια μέρα άδεια, οι σχεδόν για 2 χρόνια απληρωτοι εργαζόμενοι.

Τη βιώνουν με ανασφάλεια οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ και τη Βιομηχανία Ζάχαρης ενόψει κλεισίματος ή ιδιωτικοποίησης, οι εργαζόμενοι σε ολόκληρους κλάδους που οι επιχειρήσεις δε θα αντέξουν στον διεθνή ανταγωνισμό.

Τη βιώνουν οι εργαζόμενοι σε κερδοφόρες επιχειρήσεις σήμερα (όπως η ΣΙΔΕΝΟΡ, ο ΟΤΕ κ.α), όπου η εργοδοσία αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για ανάκτηση ακόμη και μέρους των απωλειών των εργαζόμενων παρά τη κάθετη αύξηση των κερδών τους.

Ανάπτυξη ζουν αυτές τις μέρες οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές «μπλοκάκια» της ΕΥΑΘ που βρέθηκαν στο δρόμο.

Είναι η ανακύκλωση των ανέργων με τα κοινωφελή προγράμματα, με τους χιλιάδες συμβασιούχους που σε λίγες μέρες πετιούνται στο δρόμο από τους ΟΤΑ.

Την ανάπτυξη της ιδωτικοποίησης του Αερολιμένα Μακεδονία δοκίμασαν δεκάδες αυτοαπασχολούμενοι γύρω από το αεροδρόμιο που ξεκληρίστηκαν, αλλά και οι εργαζόμενοι στα εργολαβικά κάτεργα καθαριότητας και φύλαξης που δουλεύουν χωρίς ωράρια, χωρίς ανάπαυση κάτω από απόλυτη τρομοκρατία.

Την βλέπουν να έρχεται κατά πάνω τους οι εργαζόμενοι στο ιδιωτικοποιημένο λιμάνι με νέες συμβάσεις εργασίας που ανοίγουν το δρόμο σε εργολάβους, αυξάνουν το χρόνο εργασίας, μειώνουν τις αμοιβές στην υπερεργασία και τα εξαιρέσιμα.

Δεν πρόλαβαν ούτε καν να την πάρουν χαμπάρι οι εργαζόμενοι στην κερδοφόρα επιχείρηση-τυπογραφείο ΜΟΝΤΙ που έμειναν στο δρόμο χωρίς δουλειά γιατι η ανάπτυξη πήρε το εργοστάσιο και το πήγε στη Σερβία.

Την ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ απολαμβάνουν εκατοντάδες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στα σχολεία (καθαριότητα, φύλαξη, νοσηλευτές) με μισθούς πείνας και δουλειά έως το σακάτεμα.

Στα τραπέζια συζήτησης και σφαγιασμού κι άλλων δικαιωμάτων μας θα έχουν μπόλικους πρόθυμους συνομιλητές:
Την Περιφερειακή Διοίκηση, Δημοτικές Διοικήσεις, ανθρώπους τους στο εργατικό και αγροτικό κίνημα και πάνω απ’ όλα έχουν τον ΣΕΒΒΕ και τους ανθρώπους τους στα επιμελητήρια.

Όλοι αυτοί έχουν μια σημαία, έχουν ένα θεό : πως θα αξιοποιήσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τις περιοχής μας, το λιμάνι, το αεροδρόμιο, τις αποθήκες και τους οδικούς κόμβους, για περισσότερα κέρδη. Πως θα ενισχύσουν της ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων(αυτό εννοούν όταν λένε καινοτομία και εξωστρέφεια), τις μεγάλες δυνατότητες που έχουμε στον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, μικρομεσαίοι επαγγελματίες, αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες.

Καμιά εμπιστοσύνη στην πολιτική και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, καμιά εμπιστοσύνη στους τοπικούς φορείς που κάνουν τη βρώμικη δουλειά για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής στην περιοχή μας.

Για την περιοχή μας, η περιβόητη «γεωπολιτική αναβάθμιση» και η «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική» σημαίνουν βαθύτερη εμπλοκή στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, με την αξιοποίηση του κατ όνομα Γ’ ΣΣ δηλαδή του Νατοϊκού στρατηγείου, την αερομεταφερόμενη ταξιαρχία στη Ν.Σάντα, με τις συνεχόμενες συνεντεύξεις και παρεμβάσεις του Αμερικανού Πρέσβη.

Τώρα χρειάζεται να μην ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση, να μην επιτρέψουμε να τσακίσουν το παρόν και το μέλλον μας με τις επιδιώξεις και τους σχεδιασμούς τους.

Έχουμε πλούσια πείρα από τα τελευταία χρόνια.

Τα συμφέροντά μας δε μπαίνουν στο ίδια τσουβάλι με τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του κεφαλαίου και των κομμάτων τους. Μπορούμε να βάλουμε φρένο στην πολιτική τους, στα καταστροφικά για τις ζωές μας σχέδιά τους.

Τώρα οι εργαζόμενοι, να πυκνώσουμε τις γραμμές του οργανωμένου εργατικού και λαϊκού κινήματος για να δώσουμε την ανάλογη απάντηση.

Βάζοντας φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, που είναι συνέχεια των προηγούμενων, δεν λέμε «περασμένα ξεχασμένα», διεκδικούμε ό,τι μας στέρησαν στη διάρκεια της κρίσης.

Στοχεύουμε τον πραγματικό υπεύθυνο που είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης , των κρίσεων, των πολέμων, της φτώχειας, της ανεργίας, της προσφυγιάς.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:
* Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 στους κατώτατους μισθούς.
* Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
* Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.
* Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
* Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
* Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
* Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
* Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση και Παιδεία για όλους. Κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
* Δημόσια έργα για τις λαϊκές ανάγκες.
* Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις έξω από τα σύνορα.

Απαντάμε μαζικά στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των ανθρώπων της στην περιοχή μας.

Όλοι στη συγκέντρωση, την Τέταρτη 28 Μάρτη, στις 6:00μμ, στην Πλ. Δημοκρατίας (Βαρδάρης).

Θα ακολουθήσει πορεία προς το χώρο πραγματοποίησης του συνεδρίου.

Συνδικάτα εργαζομένων ιδιωτικού & δημόσιου τομέα νομού Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου