Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ υποβαθμίζεται καθημερινά.

Το τελευταίο διάστημα εντατικοποιείται η δουλειά των εργαζομένων, λόγω έλλειψης προσωπικού και των αυξημένων αναγκών.

Η απλήρωτη εργασία και η κακοπληρωμένη δουλειά έγινε πια συνήθεια!  

Σταμάτησαν να γίνονται βασικές διαγνωστικές εξετάσεις λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων ή και οργάνων.  

Οι ευθύνες της πολιτείας είναι βαρύτατες γιατί η ποιότητα παροχής υγείας που προσφέρεται –παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων- είναι πολύ κάτω από τις ανάγκες των ασθενών. Το προσωπικό όλο και λιγοστεύει. 117 οργανικές κενές θέσεις ειδικών γιατρών, πάνω από 200 νοσηλευτικό προσωπικό, είναι μόνο μερικά παραδείγματα.

Η κατάσταση όμως χειροτερεύει:
Μπήκε λουκέτο στην Α΄ Χειρουργική Κλινική και όπως φαίνεται θα υπάρξει και συνέχεια, ενώ οι ανάγκες αυξάνονται και πολύ περισσότερο μετά το κλείσιμο του Παναγία, του Δερματολογικού και του Λοιμωδών, αλλά και των δομών του πρώην ΙΚΑ.
Εμφανίστηκε εταιρεία που θα αναλάβει τη λειτουργικότητα(;) του Μικροβιολογικού. Εδώ να σημειωθεί ότι η ολοκλήρωση του συστήματος πληροφορικής που θα συνέδεε όλα τα εργαστηριακά αποτελέσματα με τις κλινικές έμεινε στη μέση λόγω έλλειψης χρημάτων.
Τα Εξωτερικά Ιατρεία των Επειγόντων της Παιδοχειρουργικής εγκαταλείπονται από την πολιτεία και ανακαινίζονται από «φιλάνθρωπους» επιχειρηματικούς ομίλους.
Αντί για μόνιμο προσωπικό που θα πρέπει να καλύψει θέσεις οργανικές προσλαμβάνονται εργαζόμενοι για 9μηνα με μισά δικαιώματα προκειμένου να καλυφθούν βασικές ανάγκες του νοσοκομείου (εφημερίες).  
Επίσης χρησιμοποιούνται οι πρακτικάριοι για την κάλυψη διαφόρων κενών (μεταφορές δειγμάτων κτλ.) ενώ η ουσία της πρακτικής τους είναι η εκπαίδευσή τους.
Έχουμε αντιληφθεί την αύξηση προσέλευσης στα εξωτερικά ιατρεία και τις ατέλειωτες ουρές για την πληρωμή του 5 ευρου.
Η κατάσταση στα ΤΕΠ με τις πολύωρες καθυστερήσεις συνεχίζεται όπως και το φαινόμενο στη γενική εφημερία του νοσοκομείου να μη υπάρχουν κρεβάτια στις κλινικές που εφημερεύουν και να γίνονται οι εισαγωγές των ασθενών  σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου και κάποιες φορές και άλλης ειδικότητας. Η λεγόμενη ”φιλοξενία”. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μια κλινική που έχει πχ 30 κρεβάτια όταν γεμίζει, να έχει και 15 ή και παραπάνω ασθενείς σε άλλα μέρη του νοσοκομείου, οι γιατροί που αντιστοιχούν όμως στην κλινική είναι ανάλογοι των 30 κρεβατιών παρόλο που σε κάθε εφημερία υπάρχουν ¨φιλοξενίες¨ όπως έχει δείξει η εμπειρία και κυρίως όταν το νοσοκομείο εφημερεύει μόνο του.

Είναι ανάγκη να εμποδίσουμε αυτούς που θέλουν να υποβαθμίσουν τις υπηρεσίες της Υγεία συνολικότερα.

Λέμε:
Όχι στις συγχωνεύσεις και στο κλείσιμο τμημάτων και νοσοκομείων.
Όχι την απλήρωτη εργασία των εργαζομένων στην υγεία.

Απαιτούμε:
Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!
Να καλυφθούν οι ανάγκες σε αναλώσιμα ,αντιδραστήρια και εργαλεία διαγνωστικών εξετάσεων!
Να καταργηθεί το χαράτσι των 5 ευρώ!
Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας και της Ασφάλισης. Παλεύουμε για Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου